Yabancı öğrencilere, hikayelerle Türk kültürü tanıtılıyor

AVRUPA Birliği Bakanlığı'nın Gençlik Projesi kapsamında Erzurum'a gelen 28 yabancı öğrenciye, eğitmenler Türk hikayeleri anlatarak hem ülkeyi yakından tanımalarını sağlıyor, hem de Türkçe öğrenmelerine yardımcı oluyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Şubat 2013 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yabancı öğrencilere, hikayelerle Türk kültürü tanıtılıyor

Avrupa Birliği Bakanlığı'na bağlı Ulusal Ajansın Gençlik Projesi kapsamında İtalya, İspanya, Letonya ve Litvanya'dan 28 öğrenci Erzurum'a geldi. Tüm ihtiyaçları bakanlık tarafından karşılanan öğrenciler, kentin tarihi yörelerini gezerek Palandöken Kayak Merkezinde kayak yaptı. Bir hafta Erzurum'da konaklayacak olan gençlere, Kerem ile Aslı, Nasreddin Hoca, Kız Kulesi gibi hikayaler anlatılarak Türkçe'yi daha kolay öğrenmeleri sağlanıyor.

'NASREDDİN HOCA'YI ÇOK SEVDİLER'

Prdoje sorumlusu Atatürk Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı 3'üncü sınıf öğrencisi Selin Çakit, projenin amacının kültürel kaynaşmayı sağlamak, kültürler arası ön yargıyı kırmak ve buzları eritmek olduğunu söyledi. Selin Çakit şöyle dedi:

"Misafirlerimizin bizi daha iyi tanımaları için edebiyatla ilgili proje yazdık. Bu proje Ulusal Ajans tarafından kabul edildi. Her kültür kendi efsanesini, hikaysini, fıkralarını anlatıyor. Bu sayede birbirimizi daha yakından tanıyoruz. Ben onlara Nasreddin Hoca'yı anlattım. Çok sevdiler. Fıkradaki Türkçe kelimelerden bir kaçını öğrendiler. Aşk hikayeleri anlattık. Çok etkilendiler. Geçmişimizi, kültürümüzü tanıdılar. Onlar da bize kendi hikayelerini anlatıyorlar. Daha sonra anlatılanları skeç haline getirip canlandırıyoruz."

'HİKAYELERİN SONU HÜZÜNLÜ'

İlk kez Erzurum'a geldiğini belirten Litvanyalı Agna Vaiterenaite, Türk aşk hikayelerinin sonunun hüzünlü bittiğini ancak güzel olduğunu söyledi. Agna Vaiterenaite, "Erzurum çok soğuk, ancak insanları sıcakkanlı. Eğitmenimiz Selin bize hikaye anlatıyor. Hikayelerin sonu hüzünlü bitiyor ancak Türkçe kelimeler öğrendik. Nasreddin Hoca'nın fıkralarında da çok güldük. Değişik bir metotta bize Türk kültürü öğretiliyor. Bu çok güzel" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber