İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KPSS öğretmenlik yerleştirmelerinde sadece sınav puanı değil lisans mezuniyet başarısı dikkate alınmalıdır

Haber Giriş : 23 Kasım 2003 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS öğretmenlik yerleştirmelerinde sadece sınav puanı değil lisans mezuniyet başarısı dikkate alınmalıdır

 

2001 Senesinde Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği bölümünü, bölüm ikincisi olarak bitirdim. Aynı yıl Yüksek Lisans hakkını kazanıp, kayıt yaptırdım. Bu seneki KPSS sınavına girdim ve 61 puan aldım. Bir yere atanamadım. Eğer üniversite boyunca mesleğimi iyi öğrenmek için çalışmayıp, dersleri boş verip, KPSS?ye çalışsaydım şimdi öğretmen olabilirdim.

 

Nasıl ki, üniversite sınavına girerken AÖBP (Ağırlık Ortaöğretim Başarı Puanı) adı altında bir okul başarı puanı veriliyorsa, neden KPSS'de  de  üniversitedeki başarının bir katkısı yok.

 

Devletin kendi verdiği diplomaya güvenmeyişinin sebebi nedir? Düşünün, sadece derslerinizi geçecek kadar çalışın, okul başarısı önemli değildir, mesleğinizi iyi öğrenmenize gerek yoktur, diyen bir sistem sizce ne kadar başarılı olabilir.

 

Beni kendi mesleğimde sınava tabii tutsalar, üniversite başarısının sınava katılmamasının nedenini anlayabilirim. Ama üniversitede  görmediğim Coğrafya, tarih, türkçe vb. dersleriyle beni sınıyorlar. Benim bu bölüme, matematik puanı ile girdiğimi de unutarak. Ben bunlarda da çalışarak başarılı olabileceğime inanıyorum. Fakat boşa giden senelerimin hesabını kim verecek.

 

Geçmişte 40 puan almış, üniversiteyi zor bitirmiş kişilerde şu anda öğretmenlik yapıyor. Soruyorum. Ben onlardan daha mı az hak ediyorum öğretmenliği. Eðitimde kaliteden bahsediyorlar. Ne yazık.

 

MEB'nın birçok bölümüne internet'ten  başvurdum. Bu adaletsizliği yazdım. Fakat beni kaileye bile anladılar. Belki siz sesimi duyurabilirsiniz. İyi çalışmalar.

 

Fatih POLAT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber