Bilgi yarışmasında finale kalan öğrenciler Ankara gezisinde

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Haydi Bil Bakalım” isimli yarışmanın ay finaline katılan öğrenciler, Ankara’ya giderek tarihi mekanları ve şehri geziyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Şubat 2013 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bilgi yarışmasında finale kalan öğrenciler Ankara gezisinde

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen “Haydi Bil Bakalım” isimli yarışmanın ay finaline katılan öğrencilere Ankara gezisi düzenleniyor.

Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde gerçekleştirilen projede 127 okul yer alırken; toplam 50 bin öğrencinin programları izlemesi sağlanıyor.

Çocukların bilgi ve kültürlerini artırırken sosyalleşmesine ve şehri tanımasına katkı sağlayan programlarda, birinci olarak ay finalinde yarışmaya hak kazanan 6 okuldan 24 öğrenci, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara’ya gönderildi.

Hızlı tren ile günübirlik Ankara gezisine giden öğrenciler, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin görevlendirdiği rehberler eşliğinde Anıtkabir Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi, 1. ve 2. Büyük Millet Meclisi, Hacı Bayram-ı Veli Camii, Keçiören Akvaryum ve Deniz Dünyası’nı gezerek, teleferik ile şehri izlediler. Öğrenciler, Ankara gezisinin ardından yine hızlı trenle Konya’ya döndüler.

Konya merkezdeki ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen "Haydi Bil Bakalım” isimli bilgi yarışması kapsamında Pazartesi ve Perşembe günleri her okuldan 4 öğrenciye müfredattan 16 soru soruluyor. Öğrenciler daha sonra önceden hazırladıkları 5 dakikalık skeci okul müdürlerinden oluşan jüri karşısında sergiliyor.

Ay finalinde yarışmaya hak kazanan öğrencilere her ay Ankara’ya gezi düzenlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber