Meclisin bu haftaki gündemi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2005 00:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu, haftaya denetim çalışmasıyla başlayacak. Genel Kurul'da, 29 Kasım Salı günü, sözlü sorular görüşülecek. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, milletvekillerinin tarımla ilgili 56 sorusuna yanıt verecek. Saat 15.00'de toplanacak Genel Kurul, Eker'e yöneltilen sorular bitinceye kadar çalışacak.

Görüşülmesine 2 hafta önce başlanan ve 17. maddesine kadar gelinen Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasa Tasarısı'na, 30 Kasım Çarşamba günü devam edilecek. Geçici maddelerle birlikte 22 maddeden oluşan tasarı, önemli düzenlemeler içeriyor.

TBMM Genel Kurulu'nda, kamu kurumlarına ait okulların Milli Eğitim Bakanlığı'na devrini öngören yasa tasarısı ise 1 Aralık Perşembe günü ele alınacak. Genel Kurul, 29 Kasım Çarşamba ve 30 Kasım Perşembe günü 15.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 2006 yılı bütçesi üzerindeki görüşmeler sona eriyor. TBMM'deki diğer ihtisas komisyonları ile araştırma komisyonları da bu hafta çalışmalarını sürdürecek.

Eski Milletvekili Erol Güngör'ün oğlu Mustafa Güngör'ün milletvekili lojmanlarında öldürülmesinin aydınlatılması ve sorumluların belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, bu hafta yapacağı toplantıyla raporunu tamamlayacak.

Töre ve namus cinayetleri ile kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin sebeplerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, 29 Kasım Salı günü toplanarak çalışmalarına devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber