Alkollü araç kullanımı bilinçli kusur sayıldı, cezası 1 yıl arttı

ESKİŞEHİR'de, otomobiliyle çarptığı Behiye Oğuz'un (61) ölümüne neden olan Cafer Ulukır'a (47) verilen 3 yıl hapis cezası, Yargıtay'dan döndü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Şubat 2013 10:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Alkollü araç kullanımı bilinçli kusur sayıldı, cezası 1 yıl arttı

Yeniden yargılanan Ulukır, alkollü araç kullanması 'bilinçli kusur' sayılarak bu kez 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Atatürk Bulvarı Milli Eğitim Müdürlüğü yakınlarında 27 Şubat 2008'de akşam saatlerinde meydana gelen olayda, Cafer Ulukır 26 TA 382 plakalı otomobiliyle, yolun karşısına geçmek isteyen Behiye Oğuz'a çarpıp kaçtı. Behiye Oğuz olay yerinde yaşamını yitirdi. Kaçan otomobil sürücüsü kısa süre sonra yakalandı. 1.62 promil alkollü olduğu belirlenen Ulukır, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 57 gün cezaevinde kalan Ulukır, Eskişehir 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmada tahliye edildi.

3 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada teknisyen olarak çalışan Cafer Ulukır 18 Aralık 2008 tarihinde tutuksuz yargılandığı 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kararı Ulukır'ın avukatları ile ölen Behiye Oğuz'un yakınlarının avukatı temyize gönderdi.

YARGITAY ONAMADI

Yargıtay 12'nci Ceza Dairesi 'Sanığın olay tarihinde 1.62 promil alkollü olarak meskun mahalde aracıyla kontrolsüz ve süratli bir şekilde seyri sırasında karşıdan karşıya geçmekte olan yaya çarparak ölümüne neden olduğu olayda, bilinçli taksir şartlarının oluştuğu ve verilen cezanın bu nedenle artırılması' gerektiğini belirterek verilen 3 yıllık hapis cezasını onamayarak geri gönderdi.

ALKOLLÜ ARAÇ KULLANIMI BİLİNÇLİ KUSUR

Cafer Ulukır, Eskişehir 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde tekrar yargılanmaya başlandı. Mahkeme Ulukır'a alkollü araç kullanmasını bilinçli kusur sayarak bu kez 4 yıl hapis cezası verdi. Tutuksuz sanık Cafer Ulukır'ın avukatları ile ölen Behiye Oğuz'un avukatı karşılıklı olarak kararı yeniden temyize göndereceklerini belirtti. Behiye Oğuz'un yakınları, sanığa bir yıl daha fazla hapis cezasının verilmesini olumlu karşıladıklarını ancak cezanın daha da artırılması için temyize başvuracaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber