Sağlık çalışanlarına hakarete hapis cezası

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki doktor, hemşire ve sağlak çalışanına hakaret ettiği iddiasıyla hakkında kamu davası açılan hükümlü sanığa, 4 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2013 22:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Sağlık çalışanlarına hakarete hapis cezası

İşlediği bir suçtan dolayı Kırşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'nde hükümlü olan ve sağlık sorunları nedeniyle 2012 yılı Ekim ayında getirildiği Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Dr. Hüseyin Kahraman, hemşire Nuray Kubilay ve sağlık memuru Rıza Göktaş'a hakaret ettiği iddia edilen Koray Melih Öke hakkında, Kırşehir 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan kamu davasında mahkeme kararını verdi.

Duruşmaya, sağlık çalışanları Kahraman, Göktaş ve Kubilay ile Adana E Tipi Kapalı Cezaevi'nde cezasını çeken tutuksuz sanık Öke katılmadı.

Bunun üzerine, sanık ve mağdurların talimatla alınan ifadeleri, mahkeme salonunda okundu.

Kahraman'ın ifadesinde, sanığın Kırşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kaldığı dönemde, sağlık sorunu nedeniyle sık sık hastaneye getirildiğini belirterek, ''Kendisi şeker hastasıdır. Kasıtlı olarak kola içip kendisini hastaneye sevk ettirmektedir. Hastaneye geldiği zaman da, tedaviyi kabul etmiyor. Olay günü de bize 'soytarılar' demiştir. Görevimizi yapmamıza engel olmuştur'' dediği belirtildi.

Hemşire Kubilay ve sağlık memuru Göktaş'ın da ifadelerinde, sanık Öke'nin kendilerine ''soytarılar'' dediğini vurguladıkları kaydedildi.

Sanık Öke'nin ise ifadesinde, olay sırasında kendisinin şeker hastası olduğunu belirterek, ''Olay sırasında şekerim 600'ün üzerine çıktığı için şuur bulanıklığı yaşamıştım. Buna dair doktor raporum vardır'' dediği ifade edildi.

Mahkeme heyeti, hükümlü sanık Öke'ye, olay günü ''kamu görevlisi olan mağdurlara, kamuya açık alanda tek bir eylemi ile zincirleme bir şekilde hakaret ettiği'' gerekçesiyle toplam 4 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber