Sinop'ta 2. Madımak girişimi.../ Video

Sinop’ta BDP’li milletvekillerinin bulunduğu öğretmenevinin çevresini 500 Sinoplu sardı, vekiller 9 saat mahsur kaldı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 19 Şubat 2013 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çözüm süreci çerçevesinde Karadeniz’deki illeri ziyaret eden BDP’li milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü ile bağımsız vekil Levent Tüzel, dün sabah Çorum’dan Sinop’a geçti. 4 vekili karşılamak için bir grup Derinboğanağzı Sokak’taki çay bahçesine gitti. Ancak işyeri sahibi grubun BDP’lileri karşılayacağını öğrenince, işyerini kapatıp gelenleri çıkardı. Ardından da işyerine Türk bayrağı asıp gitti.

Bir polis yaralandı

Öğretmen evine giden BDP’li ler, gezileri hakkında bilgi vermek için basın toplantısı yapmaya başladı. Bu sırada öğretmenevi çevresinde çevik kuvvet ekipleri ve sivil polisler geniş çaplı önlem aldı. Yaklaşık 500 kişilik grup ellerinde Türk bayraklarıyla öğretmen evinin önüne gelip, protesto sloganları attı.

9 saat mahsur kaldılar

Kentte çeşitli ziyaretler planlayan BDP’liler, binada mahsur kaldı. Öğretmenevine girmek isteyen protestocular, polis tarafından biber gazı ve tazyikli su ile engellendi. Bunun üzerine grup binayı taş yağmuruna tuttu. Saat 12.15’te öğretmenevine giren BDP’liler takviye güvenlik güçlerinin gelmesinden sonra saat 21.25’te polis panzerleriyle binadan çıkarıldı. 2 panzer, 2 minibüs ve bir polis aracıyla kentten ayrılan BDP heyeti, Samsun’a gitti.

‘Bunlar babamı şehit etti’

Sinop’ta meydana gelen olaylar sırasında protestocu grubun attığı taşlardan bir polis yaralandı, bir gösterici de gözaltına alındı. Bir göstericinin “Bunlar benim babamı şehit ettiler” diye bağırdığı duyuldu. BDP’liler araçlarının büyük hasar gördüğü olaylardan sonra polis panzerleriyle Sinop’tan çıkarıldı.

KENDİ ÖNLEMİMİZİ ALIYORUZ

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Sinop'ta BDP heyetinin karşılaştığı provokasyonu twitter üzerinden anlattı. Önder, "İçeriye taş ve yanıcı madde atılıyor, Polis bir şey yapmıyor. Kendi önlemimizi alıyoruz" diylerek tepki gösterdi.

Tüzel: Kan dökülsün istemiyoruz

BDP’Lİ vekiller, Sinop’taki olaylar nedeniyle polisi yetersiz kalmakla suçladı. İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, şunları söyledi: “Dışarıdaki grup neden tepki gösterdiğini bilmiyor. Bunların arkasında başkaları var. Bunu Sinop halkına mal etmiyoruz. Belki buraya gelip karşımızda bizi dinleseler hak verecekler. Biz kan dökülsün istemiyoruz. Kan dursun istiyoruz. Emniyet olaylara müsade etti. Polisin müdahalesi yetersiz kaldı. Barış çabalarımız aynen devam edecek. Bunu kimse engelleyemeyecek. Samsun ve Ordu ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz.”

Sebahat Tuncel ise taşlı saldırıları Hakkari ve Diyarbakır’da her gün yaşadıklarını belirterek korkmadıklarını dile getirde ve amaçlarının barış olduğunu söyledi. Sırrı Süreyya Önder ise twiter’da “İçeriye taş ve yanıcı madde atılıyor, Polis bir şey yapmıyor. Kendi önlemimizi alıyoruz” diye yazdı.

Çelik: Provokasyonu kınıyorum

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Sinop’taki olaylarla ilgili twitter’da yaptığı açıklamada “BDP’lilerin Sinop ziyareti esnasında ortaya konan provokasyonu kınıyorum. Her siyasi parti çok rahatlıkla 81 ilde faaliyet yapabilmelidir” dedi.

Çiçeklerle geldiler

BDP’li grup Sinop’a girişlerinde Çorum’da olduğu gibi çiçeklerle karşılandı. Ancak gittikleri öğretmenevi ablukaya alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber