TEDAŞ, kaçak elektrikle mücadele işini özel sektöre satılacak

Haber Giriş : 24 Kasım 2003 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TEDAŞ, kaçak elektrikle mücadele işini özel sektöre satılacak

TEDAŞ, elektrik sektörünün en büyük baş belası olarak bilinen kaçak kullanımının önüne geçmek için özel sektörü devreye koymaya hazırlanıyor. Türk ekonomisine her yıl yaklaşık 2 katrilyon liralık yük getiren 10-15 milyar kilovatsaat düzeyine kadar çıkan kaçak elektriği takip işi pay karşılığı özel sektöre satılacak. TEDAŞ bunun için aralık ayında ihaleye çıkacak.

TEDAŞ'tan üst düzey bir yetkili, bu konuda 7 aydır yürütülen çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Uygulama kapsamında açılacak kaçak elektrik ihaleleri, yakaladığı kaçak elektrikten TEDAŞ'a en yüksek oranda pay veren şirket ya da şirketlerde kalacak. Bu arada elektrikte kaçak kullanımının yüzde 60'ının 10 ilde yoğunlaştığı belirtildi. Anılan uygulama kapsamında öncelikle İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, Mardin, Mersin, Adana, Antalya ve Diyarbakır gibi illerdeki kaçağın satışının yapılacağı belirtildi.

TEDAŞ yetkilisi, satışla ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı'nın onayını aldıklarını, her türlü hukuki ve idari düzenlemenin tamamlandığını bildirdi. Yetkili, zamanında tahsil edilememiş elektrik faturalarını da satacaklarını söyledi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber