Şimşek: Herkese fazla mesai anlayışını terk ettik

Şimşek, kamuda fazla mesai ödenmesi ile ilgili "belirli projeler için belli bir süre için fazla mesai gerekiyorsa bakanlar Kurulu Kararı ile tabiiki bu ödenir'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2013 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şimşek: Herkese fazla mesai anlayışını terk ettik

Bakan Şimşek, Adalet ve Maliye Bakanlığı personeline yeniden mesai ödemesi yapılıp yapılmayacağını sorusunu yanıtlarken, 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamuda kendilerine külfet getiren ciddi bir düzenleme yaptıklarını anlattı.

Kamuda nerede çalışırsa çalışsın eşit unvana, aynı kadroya sahip olan herkesin ücretini en yukarıda eşitlediklerini, kimsenin ücretini düşürmediklerini vurgulayan Şimşek, ''Şimdi bu çerçevede yeni ücret farklılıkları ortaya çıkmasın diye bu Kanun Hükmünde Kararname ile fazla mesaiyi, gerçekten fazla mesai koşuluna bağladık. Bakanlar Kurulu kararıyla fazla mesai ödenmesi mümkün. Bütün kamu kurumları için söz konusu'' diye konuştu.

Bakan Şimşek, Maliye Bakanlığı personeline, fazla mesai ödenmesini düzenleyen Bakanlar Kurulu Kararı'nın çıkarılması için teklifte bulunduklarını bildirdi. Teklifin muhtemelen değerlendirileceğini aktaran Şimşek, ''Dolayısıyla belirli projeler için belli bir süre için fazla mesai gerekiyorsa bakanlar Kurulu Kararı ile tabi ki bu ödenir. Ama bunun dışında, otomatik olarak kurumlar itibariyle 'herkese fazla mesai', anlayışını terk ettik. Bir daha geri gelmeyecek. En azından bizim yaklaşımımız bu. Çünkü Kanun Hükmünde Kararname var. Bu bir kanun, biz bunu uygulamada değiştiremeyiz. Diyelim ki fazla mesaiye dönemsel olarak kalan arkadaşlarımıza biz ilave izin veriyoruz. Bu izinlerin de kullanılmasında fayda var. İzin kullanmak da aslında hem verimli çalışmak için hem sağlık açısından her açıdan bence son derece anlamlı, faydalı. Hem yıllık izinlerin hem de varsa bu mesaiden elde edilen izinlerin kullanılması doğru olur.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber