SGK cinayetine ağırlaştırılmış müebbet hapis

Muğla'da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürleri Bölge Toplantısı'nı basıp, Muğla İl Müdürü Naci Şahin'i tabancayla başından vurarak öldüren, diğer müdürleri ise rehin alan Tescil, Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Şefi Hasan Sünnetçioğlu, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Şubat 2013 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SGK cinayetine ağırlaştırılmış müebbet hapis

Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu sanık Hasan Sünnetçioğlu, 'tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, hakaret, ruhsatsız ateşli silahların mermilerini satın alma, taşıma veya bulundurma, silahla tehdit, tasarlayarak öldürme' suçlarından müebbet hapis cezası istemiyle dokuzuncu kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya öldürülen Müdür Naci Şahin'in eşi Saliha Şahin, baba Halil Şahin, ağabey Abdurrahman Şahin ile Sünnetçioğlu'nun eşi Esengül Sünnetçioğlu, taraftarların avukatları ile yakınları katıldı.

Sanık Sünnetçioğlu, mahkemede yaptığı son savunmasında, "Yaptığı usulsüzlükler nedeniyle adalet karşısında yargılanması gereken müdürdü. Kazayla Naci Şahin'in ölümüne sebep oldum. Ben babasız büyüdüm. Evlatlarını yetim bıraktığım için Şahin'in ailesinden özür diliyorum. Oraya kendimi öldürmeye gitmiştim. Çok üzgünüm. Tasarlayarak adam öldürmeyi kabul etmiyorum" dedi. Üç saat süren duruşma sonunda Sünnetçioğlu, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşma sonrasında Sünetçioğlu'nun eşi gözyaşları içerisinde adliye binasını terk ederken, Şahin'in yakınları ise sevindi. Baba Halil Şahin, "Hak yerini buldu. Yavrum rahat uyuyacak" derken; Saliha Şahin ise, "Eşim rahat uyusun. 2 evladım var. Onları babası gibi büyüteceğim. Büyük bir mutluluk içerisindeyim. Gözyaşı döktüğüm adliyeden, bugün gülerek ayrılıyorum" dedi.

NELER YAŞANMIŞTI?

SGK Muğla Tescil, Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Şefi Hasan Sünnetçioğlu, 8 Nisan 2011 tarihinde Muğla'da, İzmir, Aydın, Balıkesir, Uşak ve Denizli Sosyal Güvenlik Kurumu Bölge Müdürleri'nin katılımıyla yapılan toplantıyı saat 10.00'da tabancayla basıp, Muğla İl Müdürü Naci Şahin'i öldürmüştü. Sünnetçioğlu, dönemin SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, Uşak İl Müdürü Kenan Şenol, Denizli İl Müdür Vekili Ahmet Kurt, Aydın İl Müdürü Yavuz Poyraz, Çine İlçe Müdürü Necmettin Öz ve Muğla SGK İl Müdürlüğü personeli İlker Tatar'ı ise bir süre rehin tutmuştu. Muğla İl Emniyet Müdürü Kadir Ay'ın çabaları sonucu ikna edilerek teslim olan Sünnetçioğlu, disiplin ve bir yıl kademe ilerlememe cezası almasından SGK İl Müdürü Naci Şahin'i sorumlu tuttuğunu ileri sürmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber