Şehit babasından gelen mesaj sunucuyu gözyaşlarına boğdu

Van TV'de dün gece İmralı sürecinin tartışıldığı programda, Tokat'tan bir şehit babasından gelen mesaj sunucuyu gözyaşlarına boğdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2013 20:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit babasından gelen mesaj sunucuyu gözyaşlarına boğdu

Televizyonda canlı yayınlanan '100 Yüze' programında, İmralı barış görüşmeleri tartışıldı. İHA Van Bölge Müdürü Mehmet Emin Toker, DHA Van Bölge Müdürü Feyat Erdemir ve Prestij Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ferit Havya'ın konuk olduğu programa, Türkiye genelinden çok sayıda soru geldi.

Tokat'tan arayan bir şehit babası, programın sunucusu Yılmaz Tekin'i ağlattı. Sunucu Tekin, şehit babasının gönderdiği mesajı okuyamadı. Cümleleri boğazında düğümlenen sunucu, gözyaşlarına hakim olamayarak, "Bizi duygulandıran bir Telefon gelmiş. Tokat'tan bir şehit babası aramış ve 'Bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar, biz kardeşiz'..." diyebildi.

Bir anda hüznün hakim olduğu programda sunucunun konuşamayacağını anlayarak söz alan İHA Van Bölge Müdürü Mehmet Emin Toker, şehit babasını kutladı. Toker, "Bu insan evladını kaybetmiş, bu acıyı hissetmiş olmasına rağmen ülkedeki bütün insanlarının kardeş olduğunu ifade edebiliyorsa, 'Bu sorunun çözümü noktasında ben de varım, destekliyorum" diyebiliyorsa artık meselenin çözülemeyecek hiçbir yönü yoktur. Ben kutluyorum bu insanı. Bu insanlarla beraber, bu iyi niyetle

beraber inşallah bu sorunu en kısa süre içerisinde çözeriz. Biz binlerce yıldır beraber yaşamış, kanla birbirimize bağlanmışız, etle tırnak gibi olmuşuz" dedi.

DHA Van Bölge Müdürü Feyat Erdemir ise, "Van'da da bunun örneği yaşandı. Şehit Aileleri Derneği ile dağda oğlunu kaybeden bir kadının yan yana oturup, 'Bu sürece biz nasıl katkı sunabiliriz' noktasında birleşmeleri önemliydi. Buna benzer birçok örnek vardır. Bu izleyicimiz de muhtemelen bu örneklerden bir tanesidir. Zaten çözüm de bunlarla mümkün olacak" diye konuştu

Prestij Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ferit Havya ise, İrlanda örneğini vererek, daha önce düşman olanların şimdi bir çatı altında ortak paydalar etrafından buluştuğunu belirterek, sürece bu tip katkıların önemine değindi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber