Üç ilçe kitap okumada yarışacak

Rize'de Şahika Eğitim Kurumları'na bağlı Çayeli Şahika Koleji tarafından Çayeli, Ardeşen ve Pazar ilçelerinden ortaokul öğrencilerinin katılımıyla 'Kitap Okuma Yarışması' düzenlenecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2013 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üç ilçe kitap okumada yarışacak

Rize'de Şahika Eğitim Kurumları'na bağlı Çayeli Şahika Koleji tarafından Çayeli, Ardeşen ve Pazar ilçelerinden ortaokul öğrencilerinin katılımıyla 'Kitap Okuma Yarışması' düzenlenecek.

Okul müdürü İsmail Arabacı, Çayeli Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle yapılacak yarışmanın Rize'de bir ilk olacağına dikkat çekerek, "23 Mart'ta ilçemizde yapılacak yarışmaya Ardeşen ve Pazar ilçesinden tüm ortaokul 5 ve 6'ncı sınıflar katılabilecek." dedi. 'Alkışı Sevmeyen Şair-Mehmet Akif Ersoy', 'İnsan Ne ile Yaşar', 'Yankılı Kayalar' ve 'Bir Küçük Osmancık Vardı' gibi dört değerli eserin yer aldığı yarışmada katılımcılara toplam 60 soru yöneltilecek. Yarışmada ilk 10'a giren öğrenciler ve öğretmenleri ödüllendirilirken birinci olan öğrenciye tablet bilgisayar verilecek.

Toplumda okuma şevkini artırmak adına gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Arabacı, "Okumanın erdemini, güzelliğini ve yararlarını hiç usanmadan anlatmamız gerekiyor. Okumak insanı geliştiren, yücelten bir çabadır. Okumak başka hayatların, insanların, fikirlerin dünyasına yapılan keyifli bir yolculuktur. Ülkemiz için başarılı projeler geliştirmek, 21. yüzyılda toplum olarak dünya üzerinde iyi ve güzel bir yer edinmek istiyorsak, bolca kitap okumak ve okutmamız gerekiyor. Biz de bu mecrada böyle bir yarışmayla Çayeli ve Rizemizin eğitimine bir katkı sunmak istedik. Hayırlı olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber