Trafik magandaları, doktoru hastanelik etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2005 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ümraniye'de Acil Servis ambulansındaki doktorla tartışan trafik magandaları, doktoru darp etti. Yol verme meselesi yüzünden çıkan tartışmada doktor, kafasına sopayla vurulması sonucu yaralandı.

Olay, saat 14.30'da, Ümraniye, Tepeüstü Kavşağı'nda meydana geldi. Beylerbeyi "Hızır Acil" noktasından çıkış yapan Nezir Yeşil'in kullandığı 34 VZ 3874 plakalı ambulans, bir hastayı bıraktıktan sonra dönüşe geçti. Yolda başka bir ihbara yönlendirilen ambulans, dönüş yapmak için Tepeüstü kavşağına girdiği sırada, beyaz renkli Tofaş marka bir otomobil tarafından yolu kesildi. Siren çalarak yol isteyen sağlık ekibi ile otomobildekiler arasında yol verme meselesi yüzünden tartışma çıktı.

Otomobili kullanan kimliği belirsiz şoför ve yanındaki saldırgan, sağlık ekibine küfür ederek otomobili ambulansın önünde durdurdu. Saldırganlardan biri otomobilin koltuğunun altından çıkardığı sopa ile ambulansın önünde oturan doktoru aşağı indirip kafasına vurdu. Şoför Nezir Yeşil, saldırganların elinden kaçarak kurtulurken, Doktor Fikret Demir sopa darbeleri ile baygınlık geçirdi. Doktorunun yere düşmesinin ardından paniğe kapılan 2 saldırgan, otomobile binerek kayıplara karıştı. Şoför Nezir Yeşil tarafından ilk müdahalesi yapılan Doktor Fikret Demir, görev yaptığı ambulans ile Ümraniye Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Uğradıkları saldırının şokunu atlatamayan sağlık ekibi, sık sık bu tür saldırılara uğradıklarını söyledi. Ambulans şoförü Nezir Yeşil, "Biz yollarda can kurtarmak için siren çalıp yol istiyoruz. Gezmek için değil" diyerek yaşanan saldırıya tepki gösterdi. Yaşadığı olayın şokunu üzerinden atamayan doktor Fikret Demir ise, "Bir hastayı bırakıp çok acil olarak başka bir ihbara gidiyorduk. Dönüş yapmak için kavşağa girdiğimiz sırada bir otomobil önümüze ani şekilde kırdı. Şoförümüz siren çalarak yol isteyince otomobildekiler kafalarını camdan çıkarıp ağza alınmayacak küfürler etti. Ben de duruma haklı olarak tepki gösterdim. Bu sırada otomobili önümüzde durdurup sopalarla bize saldırdılar. Kendimizi korumaya bile fırsat kalmadı. Başıma aldığım darbeden sonra ne olduğunu hatırlamıyorum" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber