Kurumlar Vergisi indirimini, Erdoğan açıklayacak...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2005 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Unakıtan'ın birkaç gün önce ipuçlarını verdiği Kurumlar Vergisi ile ilgili yeni düzenlemeleri Başbakan Erdoğan'ın bugün açıklaması bekleniyor. Maliye Bakanı

Unakıtan'ın, "işadamları sevinecek" dediği yeni düzenlemeye göre vergi oranının yüzde 30'dan 25'e çekilmesi öngörülüyor. Hükümet, 5 yıl içinde oranı yüzde 16'ya çekmeyi planlıyor.

Erdoğan'ın önemli açıklamayı AK Parti grup toplantısında yapması bekleniyor.

5 YILDA 10 PUAN DÜŞÜRÜLECEK

Hükümet, önümüzdeki 5 yıllık dönemde kurumlar vergisini kademeli olarak 9-10 puan daha düşürerek, rekabet edilen ülkelerdeki en düşük seviye olan yüzde 16'nın altına indirmeyi planlanıyor.

UNAKITAN, BAŞBAKAN'A BIRAKTI

Geçtiğimiz hafta İzmir'de bir ödül törenine katılan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, sanayicilerin vergi ile ilgili şikayetlerine dikkati çekmiş, Maliye Bakanı olarak hesap yapmak mecburiyetinde olduğunu, topladığı paralar fazla olursa bunu iade edebileceğini söylemişti. Unakıtan, yeni bazı çalışmalar olduğunu belirterek, ''Bu konuda sizlere yakında bir müjdemiz olacak. Sayın Başbakanımız inşallah yakında, iş dünyası ve vergilerle ilgili güzel bir açıklama yapacak. Onu bekleyin'' açıklamasını yapmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber