Erdoğan'dan ortaöğretime müjde

Haber Giriş : 29 Kasım 2005 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, Barselona dönüşünde ANA uçağında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan ilköğretimde sonra şimdi de ortaöğretime ücretsiz kitap müjdesi verdi.

Başbakan Erdoğan, "Belediyeler içkili lokantalara ruhsat vermiyorsa yanlış yapar" dedi ve ekledi: "Ancak belediyeler içkili lokantalara ruhsat vermiyorsa, bize gelin..." Belediye tesislerinde alkol yasağını Anayasa'ya dayandıran Başbakan, "Ancak belediyeler içkili lokantalara ruhsat vermiyorsa yanlış yapar" dedi.

Başbakan ayrıca, önümüzdeki yıldan itibaren ortaöğretim kitaplarının da "ücretsiz" dağıtılacağı müjdesini verdi.

ANAYASA'YI OKUDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili belediye tesislerinde alkol servisi yapılmamasını Anayasa'nın 58'inci maddesine dayandırarak "Belediye devlet kuruluşu olarak tedbir almak zorunda. Ancak belediyeler içkili lokantalara ruhsat vermiyorsa bize gelin. Böyle bir şeyi engelleyemezler. Bu arkadaşlar çok yanlış yapıyor demek" dedi.

Barselona'daki Euro-Med zirvesi dönüşünde ANA uçağında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Konu abartılıyor" diye söze başladı. Ancak belediyelerdeki alkol yasağını Anayasa'nın 58'inci maddesine dayandıran Erdoğan, yardımcılarından çantasındaki Anayasa'yı isteyerek bu maddeyi yüksek sesle okudu. Başbakan daha sonra sözlerine şöyle devam etti: "Bu iş öyle abartılıyor ki. Belediyeler de devlete ait. Devlet kendi yelerinde tedbir almak zorunda. Burada yeni bir politika söz konusu değil."

BİNALİ YILDIRIM'IN EŞİYLE İLGİLİ

Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın karısının tek başına protokol masasında oturmasıyla ilgili bir soruya "Bunu yorumlamayı zait (gereksiz) sayarım" cevabı verdi.

ÜCRETSİZ KİTAP MÜJDESİ

Başbakan, önümüzdeki yıldan itibaren ortaöğretim kitaplarının da "ücretsiz" dağıtılacağı müjdesini verdi.

Aslı Aydıntaşbaş-Sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber