Gelir vergisinde tek tarifeye geçiliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2005 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Unakıtan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu çıkışında, basın mensuplarının yeni vergi düzenlemelerine ilişkin sorularını yanıtladı.

2006 yılında kurumlar vergisi oranının yüzde 20 olacağını belirten Maliye Bakanı, ''Tek yüzde 20... Herkese aynı oran. Kurumlar Vergisi'nde geçici vergi oranı da yüzde 20'ye düşecek'' diye konuştu.

Gelir Vergisi'nde de 1 Ocak 2006'dan itibaren 2 ayrı tarifenin birleştirileceğini ve yüzde 15'den başlayan tek tarifeye geçileceğini kaydeden Unakıtan, ''Ücretliler zaten yüzde 15, 20, 25, 30'luk tarifeye tabiydi. Yeni düzenleme ile yüzde 25 oranı yüzde 27'ye yükseliyor. Bu ücretlilere ek bir yük getirmeyecek mi?'' sorusuna da şu karşılığı verdi:

''Ücretliler için, şunlar için demeyeyim. Dilimleri, çağdaş ülkelerde olduğu gibi tek tarife haline getiriyoruz. Dilim sayısını azaltıyoruz. 2006 gelirleri için hem kurumlarda, hem Gelir Vergisi'nde bu oranlar uygulanacak.

Kurumlar Vergisi'nin tamamını yeniden değiştiriyoruz. Yakında Bakanlar Kurulu'na geliyor. Oradan da Meclis'e gelecek.''

Unakıtan, Gelir Vergisi'nde dilimler yeniden belirlenirken, ücretlilerin yükünü azaltacak bir politika uygulanıp uygulanmayacağı sorusunu da ''Burada ücretlilere göre bir indirim olmadı. Dilimlerde, düşük ücret alanlarda bir iyileştirme sözkonusu... Burada dilim sayısını 4'e indiriyoruz. Tarife azalıyor'' şeklinde yanıtladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber