SHÇEK'e ilişkin yasa tasarısı Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2005 03:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun (SHÇEK) yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa tasarısının, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını bildirdi.

SHÇEK'in kamuoyunu bilgilendirme kampanyası kapsamında, Dedeman Oteli'nde düzenlenen resepsiyonda konuşan Bakan Çubukçu, sosyal yapı içerisinde dezavantajlı gruplar olan kadınlar, kimsesiz çocuklar ve özürlülere SHÇEK çatısı altında hizmet vermeye çalıştıklarını belirtti.

Türkiye'de çeşitlenen bu sorunlar karşısında tutum almakta gecikildiğini ve gecikmeyle birlikte de ciddi yapısal sorunların ortaya çıktığını vurgulayan Çubukçu, şunları söyledi:

"Tüm dünya, bu değişim ve dönüşümü, 20 yıl önce başlatırken; Türkiye, bu anlamda son derece geri kalmıştır. Bu sebeple sorunların ortaya çıkması karşısında son derece pratik ve hareketli olması gereken alanlar yerinde ve zamanında çözüm üretememiştir. Dolayısıyla bu anlayışla hem yerinden çözümlere hem de hızlı ve pratik çözümlere yönelik bir çalışma gereği de açıktır."

Bakan Çubukçu, yurtlarda kalan çocukların bireyselleşmelerini ve toplumsallaşmalarını sağlayacak yaklaşımların sergilenmesi gerektiğini vurgulayarak, "Maddi olanaklar açısından çok şey vermiş bile olsak, onlara bir kimlik ve kişilik ile birey olarak yaşama katılmalarında kendilerine olan özgüvenlerini sağlayacak bir süper vizyonu ortaya koyamıyoruz" diye konuştu.

SHÇEK'in yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa tasarısının, Bakanlar Kurulu'nun bugünkü toplantısında imzaya açıldığını belirten Bakan Çubukçu, şunları kaydetti:

"Bu tasarının bugün Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılacağı tamamen tesadüftü. Ben ilk imzayı atarak buraya geldim. Yasanın en kısa sürede Meclis'ten geçeceğini ümit ediyorum."


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber