MEB ve Sakarya Üniversitesi'nin işbirliğiyle bilgisayar sektöründe çalışmak isteyenler için internet üzerinden kurslar açıldı.

Haber Giriş : 25 Kasım 2003 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB ve Sakarya Üniversitesi'nin işbirliğiyle bilgisayar sektöründe çalışmak isteyenler için internet üzerinden kurslar açıldı.

MEB ve Sakarya Üniversitesi arasında imzalanan protokole göre, bilgisayar sektörüne nitelikli işgücü yetiştirmek amacıyla açılan kurslarda, Bilgisayar Programcılığı ve Bilgi Yönetimi alanlarında eğitim verilecek. 

Bilgi Yönetimi kursunda Temel Bilgisayar Teknolojileri, İşletim Sistemleri, Kelime İşlemciler, İnternet Hizmetlerinin Kullanımı, Hesap Tabloları, Çoklu Ortam Uygulamaları, Grafik Uygulamaları ve Veri Tabanlarının Uygulanması, Bilgisayar Programcılığı kursunda da Mikroişlemciler, Yapısal Programlama, C Programlama Dili, Veri Yapıları, Görsel Programlama, Veri Tabanı Yönetim Sistemleri, Nesneye Yönelik Programlama ve İnternet Programcılığı dersleri verilecek. 

Adaylar, Bilgisayar Programcılığı ve Bilgi Yönetimi kurslarından herhangi birine veya sadece ders almak için başvurabilecekler.

Sertifika almak isteyenler, iki dönem 28 hafta süreyle 8 ders görecekler ve 3 sınav hakkı verilecek. Bu sınavların birinden başarılı olanlar sertifika almaya hak kazanacaklar. Kursların ücreti 55 milyon lira olarak belirlendi.

haberx.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber