Bakan Yıldırım'ın eşinde internet merakı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2005 19:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bilişim teknolojilerinin önemini vurgularken, eşinin, 1-2 gün önce hakkında çıkan haberlerden sonra kendisinden bilgisayar kullanmayı öğretmesini istediğini söyledi.

Bakan Yıldırım, İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilişim Teknolojisi Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "e-Devlet Sohbetleri" toplantısına katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada 1990'lı yılların başında bilişim teknolojisinin günlük yaşamın bir parçası olduğunun görüldüğünü ifade eden Yıldırım, Türkiye'nin her şeyde olduğu gibi bu konuda da bazı çalışmaları yapmakta geç kaldığını söyledi.

Bakan Yıldırım, bilişim teknolojilerinin önemini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Ömrümüz devam ettikçe bu iş bizim yaşamımızın parçası olmaya devam edecek. Kendimizi buna alıştırmamız lazım. Benim hanımın hiç bu işlerle alakası yok. Bilgisayara da 3 metreden fazla yaklaşmazdı. Şimdi, 1-2 gün önce hakkında bir yazı çıktı. Dün akşam diyor ki (Yarın bana bilgisayarı öğreteceksin. Bakalım internette kimler görüş belirtmiş?)."

Bakan Binali Yıldırım, Türkiye'de bilgisayar okur yazarlığına ilişkin olarak da "Türkiye'de Allah'a şükür alfabe okur yazarlığımız yüzde 90'ları geçti. Ama bilgisayar okur yazarlığında cahiliz, yüzde 10'lardıyız. Bundan sonraki hedefimiz, bilgisayar okur yazar oranını artırmak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber