Aile kavgasına müdahele eden polis şehit oldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2005 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre olay, Orta Mahalle Terme Caddesi numara 147'de dün akşam saat 23.30 sıralarında meydana geldi.

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde bir kişi tabancayla kurşun yağdırdığı 1.5 yaşındaki yeğenini öldürüp, ağabeyi ve yengesini yaraladıktan sonra olaya müdahale eden polis memurunu da şehit etti.

Edinilen bilgiye göre olay, Orta Mahalle Terme Caddesi numara 147'de dün akşam saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Menteş İlhan (28), henüz bilinmeyen bir sebeple ağabeyi Enver İlhan (43), yengesi Nevin İlhan (34) ile 1.5 yaşındaki yeğeni Feyza İlhan'a tabancayla kurşun yağdırdı.

Olay yerine giden Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Harun Ateş (33), saldırganı yakalamak isterken vuruldu. Ağır yaralanan 8 yıllık polis memuru 2 çocuk babası Harun Ateş, kaldırıldığı Çarşamba Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybederken, 1.5 yaşındaki Feyza İlhan ise Samsun Devlet Hastanesi'ne kaldırılmak istenirken yolda hayatını kaybetti.

Ağır yaralanan Nevin İlhan, Samsun Devlet Hastanesi'nde, eşi Enver İlhan ise Gazi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Şehit olan Ordu'nun Ünye İlçesi nüfusuna kayıtlı polis memuru Harun Ateş'in vücuduna 5 kurşun isabet ettiği öğrenildi.

Polis tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alınan Menteş İlhan, savcının talimatı doğrultusunda jandarmaya teslim edildi. Polis ve jandarma ekipleri olay yerinde yaptıkları araştırmada 45 adet boş kovan ele geçirdi.

Silahlı saldırıda yaralanan Enver İlhan'ın eski bir polis olduğu ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in koruması olarak görev yaptığı ileri sürüldü. İlhan'ın 2 kişinin öldürülmesi,1 kişinin de yaralanması olayına karışınca polislik mesleğinden ayrılıp cezaevinde yatıp, aftan yararlanarak serbest kaldığı belirtildi.

Menteş İlhan'ın hakkında tutuklama kararı olduğu için yaklaşık 7 ay önce Çarşamba İlçesi'nde 34 TN 670 plakalı otomobille polisten kaçarken 5 yaşındaki Emir Gün'e çarparak ölümüne sebep olduğu ve olay yerinden kaçtığı iddia edildi. İlhan'ın Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde yakalandıktan sonra cezaevine girdiği ve kısa bir süre önce cezaevinden çıktığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber