'Çeyrek altın 135 liraya düşecek' iddiası

Son aylarda soluksuz değer kaybeden altın fiyatlarında artık fren tutmuyor. Düşüş nedeni İran'dan Amerika'ya kadar geniş bir coğrafyaya yayılan, içeride ise trend yorumları ile uzmanları ikiye ayıran altın yatırımcıların en büyük derdi oldu.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 21 Şubat 2013 14:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
'Çeyrek altın 135 liraya düşecek' iddiası

uzmanlara göre, altında düşüş trendi devam edecek ve düğün mevsiminin gelmesi ile birlikte çeyrek altının şu anda 148 lira olan fiyatı 135 liraya kadar düşecek.

ALTINI OLAN ZENGİNLER NE Mİ YAPIYOR?

SOROS SATIŞA GEÇTİ

Milyarder yatırımcı George Soros altın portföyünü boşaltıyor, tahmini ise fiyatlarda aşağı yönlü bir seyir olması yönünde.

ROGERS SIKILMADAN BEKLEYECEK

Yatırım gurusu Jim Rogers ise altın yatırımına devam ediyor. Fiyatlarda 10 yılda bir düzeltme beklediğini belireten Rogers, 1.600 dolar seviyesinin 'iyi' buluyor. Düşüşün biraz daha sürmesini bekleyen Rogers, ons fiyatı 1.400 doların altına inerse yeniden altn alacağını, o ana kadar da sıkılmadan bekleyeceğini açık açık söyledi.

DR KIYAMET 'ALIMA DEVAM' DEDİ

''Dr. Kıyamet" olarak bilinen Marc Faber milyarder yatırımcılardan George Soros ve Louis Moore'un altın yatırımlarını azaltması ile ilgili olarak ''Altın fiyatlarında bir düzeltme döneminden geçtiğimizi düşünüyorum. Altın fiyatlarının belli bir düşüş yaşadıktan sonra tekrar yükseleceğini inanıyorum. Altınlarımı tutmaya devam ediyorum'' dedi.

Faber, önümüzdeki dönemde altın yatırımlarını artırabileceğini belirterek, ''Eğer altının onsu 1550 dolarları görürse, pozisyonumu değerlendirip daha çok alım yapmayı düşünüyorum. İlerleyen tarihlerde altın fiyatlarının tekrara artışa geçmesini bekliyorum. Altın fiyatlarında belli bir düşüş yaşandıktan sonra yeniden Eylül 2011'deki 1921 dolarlık zirve yeniden yaşanacak'' tahmininde bulundu.

İŞTE ALTINLA İLGİLİ OLUMSUZ SENARYOLAR

Çok yılar önce savaş dönemlerinin yatırım aracı olarak bilinin altın artık bu bilinçten çıkayı yıllar oluyor. Peki enflasyona karşı en korunaklı liman olarak bilinen altını için olumsuz senaryolar neler? Neden altın fiyatlarını İran'dan Amerika'ya kadar uzanan büyük bir coğrafya etkiliyor?

BUNLARA DİKKAT!

- Kur savaşları ile oluşabilecek kaos ortamı

-Amerika'daki bütçe performansı

- Amerika'da açıklanacak olan makro veriler ki bunlardan en önemlisi istihdam ile ilgili olanı

- İran'ın İsrail ya da Amerika ile savaş girme ihtimali (Milyarder Soros'a göre bu ihtimal çok zayıf)

- Ve en önemlisi merkez bankalarının altın rezervleri politikaları

BİR TOKAT DA FED'DEN YEDİ

ABD Merkez Bankası'nın (FED) Ocak ayı toplantısının dün açıklanan tutanakları, bazı yetkililerin bankanın tahvil alım programını istihdamda istenilen sonuca ulaşılmadan önce durdurmak veya yavaşlatmak zorunda kalabileceği görüşünde olduklarını gösterdi. Bu durum altın fiyatlarındaki düşüşü destekledi.

9.5 AYIN DİBİNİ BOYLADI

2012 yılının başından bu yana bakıldığında altının ons fiyatı en düşük seviyesini 16 Mayıs 2012'de gördüğü dikkat çekiyor. Bu tarihte 1.539 dolar olan altının ons fiyatı en yüksek seviyeye 1.790 dolar ile 4 Ekim 2012'de çıktı. Son aylarda sürekli bir düşüş eğiliminde olan altın 2012 başından bu yanaki en düşük seviyesini 1.564 dolar ile dün gördü. Altın bu seviye ile tam 290 günün yani 9.5 ayın dibine inmiş oldu. Diğer bir deyişle altın 2012 yılından bu yana 1564 doların altına en son 30 Mayıs 2012 yılında inmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber