Köprübaşı köylerine büyükşehir yasası anlatıldı

Manisa'nın Köprübaşı ilçesine bağlı 45 köyün muhtarına Büyükşehir Yasası ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2013 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köprübaşı köylerine büyükşehir yasası anlatıldı

Manisa'nın 2014 seçimlerine büyükşehir statüsünde gireceğinin kesinleşmesinin ardından ilçe ve köylerde büyükşehir yasası hakkında bilgilendirme toplantılarına devam ediliyor. Köprübaşı ilçesinde düzenlenen toplantıya Köprübaşı Kaymakamı Recep Höl, Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen, Celal Bayar Üniversitesi Köprübaşı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Demir, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve ilçeye bağlı 45 köyün muhtarı katıldı.

"Büyükşehir Belediyesi Yasası'nın köy ve beldelere hizmetleri adil ve akıcı olarak götüreceğini belirten Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen, ”Büyükşehir Yasası'yla belediyeler daha güçlenecek. Ödemelerinde sorun olmayacak. AK Parti canlı bir organizma. Çok ciddi anlamda Türkiye'de çığırlar açan reformlar gerçekleştiren bir iktidardır. Milletten aldığı gücü sadece ve sadece millet için harcayan bir anlayışın adıdır. Millet bize oylarıyla büyük bir güç verdi. Bizde büyük sorunları bu büyük güç ile çözdük. Şuanda da yeni bir düzenlemeyi istişare etmek için buradayız. Bu yasa çerçevesinde şuana kadar 1 beldeyi ve 11 köyümüzün bir kısmını gezdik. Diğer köyleri de gezerek Büyükşehir Yasası'nı halka açıkça anlatıyoruz. Kafalarındaki sorulara cevap veriyoruz. Biz bu yasa ile köylerimizi yaşayan bir organizma, canlı bir şehir haline getireceğiz. Göç veren değil, göç alabilen ve artık kendi kendini yenileyebilen her türlü hizmeti layık bir şekilde alabilen bir köy, kasaba hayal ediyoruz.” dedi.

Büyükşehir Yasası'nın köy ve beldelerin içme suyu, kanalizasyon gibi büyük sorunlarını çözeceğini dile getiren Köprübaşı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Demir, “Bu yasa ile il özel idarelerinin bütün yetkileri belediyelere aktarılıyor. Hizmetler adil ve akıcı olacak. Bu yasa ile belediyelerde artık güç var. Ekonomik bakımdan güçlü ödenek sorunları olmayan büyükşehir belediyeleri oluşacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber