15 yeni Üniversite kararına tepkiler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2005 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, hükümetin 15 ilde yeni üniversite kurulmasına ilişkin kararını eleştirerek, yeni üniversiteler açmak yerine, mevcut üniversitelerin eğitim kalitesinin yükseltilmesi gerektiğini bildirdi.

Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, 15 yeni üniversitenin var olan 11 üniversitenin parçalanmasıyla açılacağını belirterek, "Bu mevcut üniversitelerde 77'si profesör, 55'i doçent, 457 de yardımcı doçent görev yapıyor. Taşrada öğretim üyesi, fakülte binası, hatta öğrencisi olmayan onlarca tabela yükseköğretim kurumu var. Bakkal açar gibi üniversite açılması yüzünden, hem eğitim ve öğretim kalitesiz oluyor hem de para döküp eğittiğimiz insanlarımıza iş imkanı yaratamıyoruz" dedi.
Varlıklı aile çocuklarını yerleştirmekten öte fazla bir varlık gösteremeyen vakıf üniversitelerinin dışında devlet üniversitelerinin çok ciddi altyapı sorunları bulunduğunu ifade eden Avcı, şunları kaydetti:
"Ellerine diploma verip sokağa salmayı yüksek öğretim olarak algılıyoruz. Mezun olduktan sonra mesleğini icra edemeyecekse biz gençlerimizi neden eğitiyoruz? Neden zaman, emek ve para harcıyoruz? Mesleki eğitimi niçin hep es geçiyoruz? Herkes üniversite bitirmek zorunda mı? İşe göre insan yetiştirmek gerekmez mi? Ancak süpermarketlerde kasiyer olarak iş bulabilen bu diplomalı işsizler ordusu toplumsal çöküntünün tehlikeli işaretlerini vermektedir. İŞ-KUR'un yaptığı araştırmaya göre, ülkemizde işsiz fakülte ve yüksekokul mezunu sayısı 2 milyon 624 bindir. Burada önemli olan, dağı taşı üniversite yapmak değildir. Kalite ise bina ve maddi altyapıyla değil, öğretim üyelerinin kalitesiyle ölçülür. Milyarlar harcayıp üniversitelerimizden yetiştirdiğimiz hocalarımızı elimizde tutmayı bile başaramıyoruz, ona insanca yaşayacağı olanaklar sunamıyoruz. Üniversitelerde çalışan binlerce idari personele de ayrımcılık uyguluyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber