ÖSYM başkanı'ndan kamu kurumlarına personel alımı müjdesi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Aralık 2005 22:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orta Öğretim Başarı Puanları'nın hesaplanmasında, bazı okulların öğrencilerinin notlarını olduğundan yüksek gösterdiği gerekçesiyle başarı puanları yeniden düzenlenecek. ÖSYM Başkanı Profesör Doktor Ünal Yarımağan, ÖSS'ye başvuruların da 1 Şubat- 10 Mart tarihleri arasında yapılacağını söyledi.

ÖSYM Başkanı Profesör Doktor Ünal Yarımağan, eğitim muhabirleri ile yaptığı toplantıda, ÖSS ile ilgili yapılacak değişiklikler hakkında bilgi verdi. 2006 ÖSS'deki en önemli değişikliğin, Orta Öğretim başarı puanlarında yapılacak düzenleme olduğunu belirten Yarımağan, bazı okulların başarı puanlarını yüksek göstermek için, öğrencilerini yüksek notla mezun ettiklerini, bu yüzden başarı puanlarının yeniden hesaplanacağının ifade etti.

Yarımağan, değişikliğin sınırlı sayıda öğrenciyi etkileyeceğini açıkladı. Yarımağan ayrıca, sistem değişikliğinden dolayı, sınava başvuruların bu yıl daha geç bir tarihte yapılacağını vurguladı.

Adayların 1 Şubat- 10 Mart tarihleri arasında sınav merkezlerine bizzat başvurularını yaptırabileceklerini belirten Yarımağan, başvuruların bu yıl ilk kez internet üzerinden yapılması konusunda da çalıştıklarını söyledi.

Kamu kurumlarına yeni personel alınacağı müjdesini de veren ÖSYM Başkanı, henüz net rakamın belli olmadığını ancak 2006 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavı yapılacağını belirtti.

2006 KPPS'ye 2004- 2005 KPSS sonuçlarının etki edeceğini de hatırlatan ÖSYM Başkanı Yarımağan, sınavın kapsamının genişletildiğini, lise ve ön lisans öğrencilerinin de sınava girebileceğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber