Hükümet kavga ediyor Gönül YÖK'ü savunuyor

Haber Giriş : 03 Aralık 2005 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetle Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) arasındaki kavga dozunu hiç azaltmadan sürdürürken, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'den aykırı bir açıklama geldi. Her fırsatta YÖK'e hücum eden kabine arkadaşlarından farklı olarak Gönül, YÖK'ü savundu.

Gönül, Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'ne bağlı Dereköy Beldesi'nde yaptırılan Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Gazanfer Bilge Meslek Yüksekokulu'nun temel atma törenine katıldı. Türkiye'de bazı çevrelerin Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) aleyhine konuştuğunu dile getiren Gönül, şöyle konuştu:

?YÖK kurulmadan önce eğitimde yüksek tahsil seviyesinde bulunan gençlerimizin ancak yüzde 8'i üniversiteye girebiliyordu. Bugün İhsan Doğramacı'nın kurduğu YÖK sayesinde bu oran yüzde 26'lara çıktı. Bu oran ABD'de yüzde 52'dir. Büyük çoğunluğu meslek yüksekokullarından mezun olan bu gençler ABD'nin ekonomisine yön veriyor. Bu gençlerin doğru dürüst tahsili bulunmuyor. Bir araştırmaya göre bu çocukların yüzde 37'si ifadelerini yazıya dökemiyor. İmla hataları yapıyor, dillerini doğru dürüst konuşamıyor. Ama aldıkları meslek eğitimiyle ABD'nin ekonomisine önemli ölçüde katkı veriyor. Burada hayırsever Gazanfer Bilge'nin anlayışıyla, yeni bir okul yeni bir meslek okulu kazanıyoruz.'

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber