10 ile daha yeni üniversite

Haber Giriş : 03 Aralık 2005 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

15 ile 15 üniversitenin ardından 10 ile daha yeni üniversite kurulması için YÖK'e yazı gönderildi. Şanslı iller; Karaman, Ağrı, Sinop, Siirt, Nevşehir, Karabük, Kilis, Çankırı, Artvin, Bilecik

TBMM gündemindeki 15 ile 15 üniversitenin ardından 10 ile daha yeni üniversite kurulması gündemde. Milli Eğitim Bakanlığı Yüköğretim Genel Müdürü Hüseyin Çalık, 10 ile daha yeni üniversite kurulması için YÖK'e yazı gönderdi.

İKİNCİ pakette üniversite kurulacak iller arasında Karaman, Ağrı, Sinop, Siirt, Nevşehir, Karabük, Kilis, Çankırı, Artvin, Bilecik bulunuyor. Başbakan Erdoğan'ın seçim bölgesi olan Siirt'e de üniversite kurulması ikinci pakette yeralıyor.

MİLLİ Eğitim Komisyon üyesi ve AKP Siirt Milletvekili Öner Ergenç, Siirt'e üniversite kurulmasına ilişkin teklifin ikinci pakette yeraldığını söyledi. Ergenç, Başbakan Erdoğan'ın da söz verdiği ?Siirt'te üniversite' için altyapının uygun olduğunu söyledi.

ERGENÇ, ?Bölgelerarası gelişmişlik düzeyinin kaldırılması gerekiyor. Bunun için üniversiteler bir vesile. Doğu'daki illere de ne kadar üniversite kurulursa gençleri terör ve PKK'dan o kadar korumuş oluruz' diye konuştu.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber