AB ile tarımda müzakere süreci başlıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2005 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarımda Avrupa Birliği (AB) ile müzakere süreci 5 Aralık Pazartesi günü başlıyor.

4 gün sürecek toplantılar için, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vedat Mirmahmutoğlu başkanlığında, 20'si bakanlıktan, kalanı tarımla ilgili diğer kuruluşlardan olmak üzere yaklaşık 50 kişilik bir heyet Brüksel'e gidiyor.

Tarama sürece kapsamında ilk toplantılarda, AB'nin tarım ve kırsal kalkınma konusundaki mevzuat ve uygulamaları konusunda Türkiye'yi bilgilendirecek. Toplantıların ikinci aşaması 23 Ocak'ta yine Brüksel'de yapılacak ve bu sefer Türkiye, tarım ve kırsal kalkınma konusundaki kendi mevzuat ve uygulamalarını AB'ye anlatacak.

Tarama sürecinin, AB ve Türkiye arasındaki uygulama ve mevzuat farklarının ortaya konulması açısından çok önemli olduğu, uygulama ve mevzuattaki farkların net olarak ortaya konulması halinde müzakere sürecine kalan konuların azaldığı belirtildi.

AB ile müzakereler nedeniyle Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda yeniden yapılanmaya gidildi.

AB ile tarım müzakereleri 3 konu başlığı altında yürütülecek. "Tarım ve Kırsal Kalkınma" konusundaki müzakereler Müsteşar Yardımcısı Vedat Mirmahmutoğulları, "Veterinerlik, Bitkisel Üretim ve Gıda" başlığındaki müzakereler Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, "Balıkçılık ve diğer fazıllarda tarımla ilgili konular" başlığındaki müzakereler ise Müsteşar Yardımcısı Mustafa Erten sorumluluğunda yürütülecek.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber