İshal ve tifonun arkasında yatan sır ne?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2005 03:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya'dan sonra diğer Güneydoğu illerimizde görülen ağır ishal ve tifo vakalarının , PKK'nın yeni bir savaş taktiği olduğu iddia edildi.

MDHP lideri Yusuf Erikel, Malatya'dan sonra diğer Güneydoğu illerimizde görülen ağır ishal ve tifo vakalarının , PKK'nın yeni bir savaş taktiği olduğunu iddia ederek su şebekelerinin sıkı şekilde koruma altına alınmasını istedi.

Su şebekelerine çeşitli mikroplar katılan Malatya illimizin PKK' ya prim vermediğine dikkat çeken, Milli Demokrat Halkın Partisi (MDHP) Genel Başkanı Av.Yusuf Erikel, Su şebekelerinin ani şekilde ishal ve tifo hastalıklarına yol açmasının tesadüf olmadığını vurgulayarak, ? İshal ve tifoların kaynağı PKK'dır ? dedi

Meydana gelen ani ishal ve tifo hastalıkları vakaları karşısında, kurumların çaresiz kalması karşısında vatandaşların kamu kurumlarına karşı oluşan isyanların yükselmesinin amaçlandığına işaret eden, MDHP lideri Yusuf Erikel, iddialarını şöyle sürdürdü:

? Malatya' da kısa zamanda on bine yaklaşan ishal ve tifo vakası bir tesadüf sayılmamalıdır. Bu gelişmeler hafife alınmamalıdır.

Malatya'da uygulanan sıkı kontrolden sonra vahametin Şırnak' a sıçramasını, tesadüf olarak düşünmek açıkça saflık olur.

PKK, etkili olmadığı Malatya'da dikkatler üzerinde olmadığı için rahat hareket etmiştir.

Buradan sonra ters şaşırtmaca taktiği ile ağırlıkta olduğu Şırnak' ta şebeke sularına mikroplar katmıştır.

Yarın, başka bir ilimizde aynı vahametin oluşturulacağı şüphesizdir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber