Belediye işçisinin kopan eli yerine dikildi

Manisa'da belediye işçisinin kopan eli, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi'nde başarılı bir operasyonla yerine dikildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2013 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediye işçisinin kopan eli yerine dikildi

CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Var, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. İsmet Topçu ve Doç. Dr. Taçkın Özalp operasyonla igili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bu operasyonun hastanede bir ilk olduğunu belirten Prof. Dr. Var, ''Hastanemizde bu şekilde bilekten eli kopan bir hastaya ilk kez böyle bir operasyon yapıldı. Yapılan operasyonun bir üstü el naklidir. Bu gibi durumlarda zaman çok önemli. Hastaya zamanında müdahale, operasyonun başarılı geçmesine katkı sağlamıştır'' dedi.

Operasyonu gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı El Cerrahisi Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Taçkın Özalp, El Cerrahisi Bilim Dalı'nın 2009 yılından bu yana hizmet verdiğini, bu şekilde operasyonun ilk kez gerçekleştirildiğini söyledi.

Operasyonun yaklaşık 12 saat sürdüğünü belirten Özalp, operasyondan 3 saat sonra hastanın parmaklarını oynatmaya başladığını ifade etti.

Özalp, hastayı yaklaşık 10 gün sonra taburcu edebileceklerini söyledi.

Geçirdiği kazayı anlatan Manisa Belediyesi personeli Metin Demir ise, marangozhanede çalışırken ayağının kayması sonucu bıçkı makinesinin üzerine düştüğünü ve elinin bilek kısmından koptuğunu söyledi. Demir, ''Elim yerine dikilmez demiştim ama yanılmışım. Başta doktorlarım olmak üzere tüm hastane personeline teşekkür ediyorum'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber