Ölen annesinin organlarını bağışlayan oğula validen plaket

Giresun'da 2 ay önce beyin ölümü gerçekleşerek vefat eden annesi Zergap Kolukısaoğlu'nun organlarını bağışlayarak 3 kişiye yaşama umudu veren Hakan Kolukısaoğlu'na, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin tarafından plaket verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2013 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ölen annesinin organlarını bağışlayan oğula validen plaket

Valilik makamında gerçekleşen plaket töreninde konuşan V Ali Şahin, "Son yirmi yılda ülkemizde tıbbi alanda müthiş bir gelişme yaşanıyor. Organ bağışının da günden güne artması hepimizi sevindiriyor.Ben kişisel olarak tırnaklarıma varıncaya kadar bütün organlarımı bağışladım. Dinen de mahsuru olmayan bu organlarımızın yok olmasından öte, bir kişiye hayat vermesi,onu hayata bağlaması yönünden organ bağışının önemini ifade etmek istiyorum. Annesinin organlarını bağışlayan bu kardeşimize çok teşekkür ediyorum. Başkalarına örnek olacak bu davranışından dolayı yürekten kutluyorum ve kendisine başkalarına teşvik olması açısından bu plaketimizi veriyorum" dedi.

'Ölen kardeşime akciğer nakli yaptırmak için çok uğraşmış ve mücadele etmiştik' diyen oğul Hakan Kolukısaoğlu, "O gün annem vefat ettiğinde il Organ Naklı Koordinatörü Dr. Adem Kırca bey bize,hayata tutunmak isteyen insanların olduğunu söyledi. Nakil konusunda kardeşimize de çok nakil aradığımız için bizde buna duyarlılık gösterdik ve annemizin organlarını bağışladık. Annemezin organlarını bağışladığımız kişilerle henüz tanışamadık.Onlarla tanışmak için sabırsızlanıyoruz. Sayın valimizin bize bu plaketi vermesi bizi gururlandırdı.Birilerine umut olabildiysek ne mutlu bize" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber