Bitlis'te gösteri ve yürüyüş güzergahı değişti

Bitlis Valiliği'nin aldığı kararla kentte toplantı, gösteri, yürüyüş ve miting alanı ile güzergahlarda değişiklik yapıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2013 23:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bitlis'te gösteri ve yürüyüş güzergahı değişti

Bitlis Valiliği'nin aldığı kararla kentte toplantı, gösteri, yürüyüş ve miting alanı ile güzergahlarda değişiklik yapıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşler Kanunu'nun 6. maddesiyle, aynı kanunun uygulanmasına dair yönetmeliğin 3. maddesinde geçen hükümler doğrultusunda, kentteki alanlarda değişiklik yapıldığı belirtildi.

Karara göre, Cumhuriyet Caddesi'ndeki Gökmeydan'ın toplantı, gösteri, yürüyüş ve miting alanı olarak belirlendiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"100. Yıl Atatürk İlköğretim Okulu önü ilk toplanma yeri. Selahaddin Eyyubi Caddesi yürüyüş güzergahı. Selahaddin Eyyubi ve Cumhuriyet caddeleri ile Eski Sinema Yokuşu dağılma yönü ve yerleri. Eski Sanayi Sitesi'ndeki şehir içi minibüs durağının önündeki yerin alternatif toplantı ve gösteri, yürüyüş alanı. Alemdar Cami önündeki boş alanın alternatif toplantı, gösteri, yürüyüş ve toplanma alanı. 720. Sokak ile Eski Sanayi Sitesi arasındaki güzergah ise alternatif toplantı, gösteri ve yürüyüş güzergahı olarak belirlendi. Bu kapsamda toplantı, gösteri ve yürüyüş güzergahı ile afiş ve pankart asılacak yerlerin mevcut imkanlarla ilan edilmesi ve ilan edildiğine dair tanzim edilecek ilan tutanağı ve belgelerin, Bitlis Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilmesi gerekmektedir."

Açıklamada, Toplantı Düzenleme Kurulu'nun talebi doğrultusunda, belediyenin uygun göreceği yerlerin afiş ve pankart yeri olarak tespit edilmesinin Valilik Makamı'nın 14.02.2013 tarihli oluru ile uygun görüldüğü kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber