Çocukları ellerınden alınan çift, intihara kalkıştı

Çocuklarının mahkeme kararıyla ellerinden alınarak devlet korumasında Erzurum'daki yuvaya yerleştirilmesine öfkelenen çift, 4 katlı binaya çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Şubat 2013 07:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çocukları ellerınden alınan çift, intihara kalkıştı

ERZİNCAN'da çocuklarının mahkeme kararıyla ellerinden alınarak devlet korumasında Erzurum'daki yuvaya yerleştirilmesine öfkelenen çift, 4 katlı binaya çıkarak intihar girişiminde bulundu. Çiftin yaklaşık 3 saat süren eylemi, çocukların Erzurum'dan yola çıkartılmasının ardından sona erdi.

Olay, bugün saat 13.00 sıralarında Fevzipaşa Caddesi'ndeki Ünsal İş Merkezi'ne ait 4 katlı binada meydana geldi. İşsiz olan 34 yaşındaki İ.A. ile zaman zaman ayakkabı boyacılığı yapan aynı yaştaki eşi A.A.'nın 5 yaşındaki erkek çocuğu B.A. ile 4 yaşındaki kız çocuğu G.A.'ya bakamadı. Yetkililerin durumdan haberdar olması üzerine, 2 çocuk, 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu gereği 'ihmal ve istismar' yüzünden dün Aile Mahkemesi kararıyla aileden alınarak Erzurum Çocuk Yuvası'na gönderildi. Çocuklarının kendilerinden alınmasına öfkelenen çift, 4 katlı binanın çatısına çıkarak intihar etmek istedi.

İTFAİYE YANLIŞ BRANDA AÇTI

İhbar üzerine kısa sürede olay yerine Erzincan Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri, yaklaşık 30 metre uzunluğunda 3 metre enindeki dikdörtgen brandayı açınca komik bir görüntü ortaya çıktı. Ekipler, daha sonra olay yerine ebatları büyük kare başka bir branda getirerek vatandaşların da yardımıyla çiftin atlayabileceği yere doğru açarak hazır bekledi. Uzun uğraşlara rağmen ikna edilemeyen çifte, zaman zaman çevrede toplanan bazı vatandaşlar da tepki gösterdi. Polis tepki gösterenleri bölgeden uzaklaştırdı.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı görevliler, psikolog, emniyet görevlileri çatıya çıkarak aileyi ikna etmeye çalıştı. İkna çabaları sonuçsuz kalırken, çift çocuklarının getirilmesini talep etti. Bir ara oğlu ile telefonda konuşan anne gözyaşlarını tutamazken, zaman zaman aşağıdakilerden "Atla" sesleri duyuldu. Çift, uzun uğraşların ardından çocukların Erzurum'dan Erzincan'a getirilmek için yola çıkarıldığını öğrenince ikna edilerek aşağı indirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber