Sınır krizi çözüldü

Kütahya’nın Altıntaş ilçesine bağlı Erenköy’de yaşanan sınır krizinin çözüldüğü bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2013 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sınır krizi çözüldü

Kütahya'nın Altıntaş ilçesine bağlı Erenköy'de yaşanan sınır krizinin çözüldüğü bildirildi. Köy Muhtarı İsmail Ercan, köy tabelasının köy sınırları içerisine alınarak yaşanan karışıklığın sona erdiğini kaydetti.

Erenköy'ün Altıntaş ilçesine bağlı olduğunu ve köy tabelasının ilçe sınırları içerisinde olmadığı için çeşitli karışıklıkların yaşandığını ifade eden Köy Muhtarı İsmail Ercan, tabelanın Afyonkarahisar sınırlarından kaldırılarak köy sınırları içerisine dikilerek sıkıntıların sona erdiğini söyledi. Tabela krizinin çözülmesinde emeği geçen Kütahya Valisi'ne ve Altıntaş Kaymakamına teşekkür eden Köy Muhtarı Ercan, “Köyümüze ait tabela Afyonkarahisar sınırları içerisinde kaldığı için köyde yaşanan herhangi bir olayda kolluk kuvvetleri geldiğinde, “Burası Afyonkarahisar sınırları içerisinde, biz buraya müdahale edemeyiz” diyorlardı. Yaklaşık 3 yıldır tabela krizini çözmek için mücadele ediyorduk. Nihayet bu mücadelemiz sonuç verdi. Artık köy tabelamız sınırlarımız içerisinde. Sorun çözüldüğü için çok mutluyuz” dedi.

Tabelanın yerinin düzeltilmesinde emeği geçenlere ve Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ve Altıntaş Kaymakamı Zafer Özçelik'e teşekkür eden Ercan, “Köyümüzün sınırlarının belirlenmesiyle birlikte hem Kütahya il sınırı hem de Altıntaş ilçe sınırı da belirlenmiş oldu” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber