Ulaş Halk Eğitimi Merkezi'nde ihtiyaca göre kurs açılıyor

Ulaş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, vatandaşların ihtiyaçlarına göre kurs açıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2013 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ulaş Halk Eğitimi Merkezi'nde ihtiyaca göre kurs açılıyor

Ulaş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, vatandaşların ihtiyaçlarına göre kurs açıyor.

Ulaş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Osman Hökkeş, yaptığı açıklamada, ilçede yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarına göre ve isteklerine göre kurslar açtıklarını belirtti. Hökkeş, ilk olarak arıcılık, tabi kumaşlardan çiçek yapımı, dekoratif ev aksesuarları ve Kur-an'ı Kerim Elifba kurslarını açtıklarını söyledi.

Ulaş'ta bitki çeşidinin çok olduğunu bu nedenle arıcılığa uygun bir bölge olduğunu dile getiren Hökkeş, vatandaşları arıcılığa teşvik etmek amacıyla buna yönelik kurs açtıklarını aktardı. Kadınlara yönelik kurslarda ise kursiyerlerin yaptıkları aksesuarları ve çiçekleri satarak aile bütçelerine katkı sağlayabileceklerini ifade eden Hökkeş, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı 2. döneminde de kaynakçılık, aşçılık, süt sığırcılığı, hasta ve refakatçisi, çocuk ve bebek besleme ile girişimcilik olmak üzere 30 dalda kurs açacaklarını, bu kursların kayıtlarının başladığını bildirdi.

Arıcılık kursuna katılan Saliha Yücer de, evlerinde amatörce arı beslediklerini fakat fazla verim alamadıklarını bu nedenle kursa katıldığını söyledi. Yücer, kursa katıldıktan sonra eksikliklerinin çok olduğunu, kurs bitiminden sonra daha bilinçli arıcılık yapacağını ve kovan sayısını artıracağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber