Başbakan'ı havadayken uyuttular!

Haber Giriş : 04 Aralık 2005 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İş adamı ve gazetecilerler birlikte dün Yeni Zelanda'nın Auckland kentine Ana uçağıyla inen Başbakan Erdoğan'ı bu yolculuk sırasında 10 saat boyunca uyuttular. Peki neden?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 25 saatlik uçak yolculuğunun ardından Okyanusya gezinin ilk durağı olan Yeni Zelenda'nın Auckland kentine dün Türkiye saatiyle ile 17.30'da ulaştı. Türkiye ile Yeni Zelanda arasındaki 11 saatlik zaman farkının, jetlag (saat farkından kaynaklanan uyku bozukluğu) yaşatmaması için Erdoğan'ın, yolculuğun ilk 10 saatinde uyuması sağlandı.
Türk heyetinin yerel saatle sabaha karşı Auckland'e ulaşması nedeniyle resmi karşılama töreni yapılmazken, Başbakan Tayyip Erdoğan ilk gününü otelinde dinlenerek geçirdi.
Yeni Zelanda'ya gelişi hafta sonuna rastlayan Erdoğan için yarın başkent Wellington'da resmi karşılama töreni düzenlenecek. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Auckland'daki ilk günlerinde Yeni Zelanda Başbakanı Helen Clark ve eşiyle yat turu gerçekleştirecek.

Dört Bakan eşleriyle gitti
Erdoğan'a Yeni Zelanda ve Avustralya ziyaretlerinde dört bakan eşleriyle birlikte eşlik ediyor. Devlet bakanları Ali Babacan, Beşir Atalay, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ile, eşinin ayrı masada oturması nedeniyle eleştirilen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım heyette yer alıyor. Geziden bir gün önce listede ismi yer almayan Yıldırım ve eşinin, son dakikada gezi heyetine dahil edildiği belirtiliyor. AB yetkililerinin müzakere heyeti yapısı ve süreçle ilgili Türkiye'ye yönelik eleştirilerde bulunduğu bir dönemde de Başmüzakereci Babacan'ın 9 günlük geziye katılması dikkat çekici bulunuyor.
Başbakan Tayyip Erdoğan'a ayrı bir uçakla eşlik eden 71 kişilik gazeteci ve işadamı heyeti de Yeni Zelanda'ya geldi. İşadamları, 25 saat süren yolculuk sırasında tavla ve kağıt oynayarak vakit geçirmeye çalıştı. THY'ye ait 270 kişilik Airbus tipi uçakta bir doktor da hazır bulundu.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber