Ayvalık Belediyesi'nde işçiye müjdeli haber

Balıkesir'in Ayvalık Belediye Meclisi önceki gün olağanüstü toplanarak, kadrolu belediye işçisine olan birikmiş maaş, ikramiye ve yıpranma borçlarının ödenmesinin önünü açacak kararı oy birliğiyle aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2013 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ayvalık Belediyesi'nde işçiye müjdeli haber

Ayvalık Belediyesi'ne ait Fuaye Salonu'nda, Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in öncülüğünde gerçekleşen olağanüstü toplantıda; CHPli Meclis Üyeleri; Ayşe Aynur Sokol, Hatice Arga, Fatih Ayyürek, Arif Tünek, Yusuf Bilir, Ahmet Yararbaş, Cemil Oktay, Cem Dede, Kenan Cankat, Serdar Demirezer'in yanı sıra MHP'li Meclis Üyeleri; Sema Ünver, Hakan Ediz, Halil Olut, Mehmet Başbuğ, Serkan Gülsever hazır bulundu. Şubat Ayı Olağanüstü Meclis toplantısında; Ayvalık Belediyesi'nin norm kadro fazlası belediye personeli ile kadrolu işçilerin birikmiş maaş, ikramiye ve yıpranma alacakları için kısa bir süre önce İller Bankasından (İlbank AŞ) talep ettiği 2 bin 500 liralık kredinin cevabını değerlendirdi. Tek maddelik olağanüstü meclis toplantısında, İller Bankasının taleplerine olumlu yanıt verdiğini kaydeden Beldiye Başkanı Hasan Bülent Türközen, "Ancak İller Bankası prosedür gereği bu tür kredinin kamu yada özel bir bankadan talep edilmesi için gereken teminat mektubunu vereceğini belirtti. Şimdi 60 ay vadeyle düşük faizli alacağımız kredi için önümüzde herhangi bir engel kalmadı" ifadelerini kullandı.

İller Bankası'nın teminat mektubuyla uygun faiz koşullarıyla özel ve kamu bankalarıyla temaslarını sürdürdüklerini kaydeden Türközen, şu anda İller Bankası'nın da önerisiyle bir bankanın koşulları aradığımız şartları taşıyor. Birkaç gün içinde netleşecektir. Alacağımız kredi ile önümüzdeki günlerde belediyemiz bünyesindeki işçilerimize olan tüm borcumuzu kapatmış olacağız" diye konuştu.

MÜJDELİ HABER BELEDİYE İŞÇİSİNE ANINDA ULAŞTI

Ayvalık Belediyesi'nin işçisine olan borcunu ödemek üzere 60 ay vadeyle alınacak kredinin aylık taksitlerle ödenebilmesi için CHP'li ve MHP'li Belediye Meclis üyelerinin oybirliğiyle Başkan Türközen'e yetki verdiği olağanüstü toplantının ardından Belediye-İş Ayvalık Baştemsilcisi İsmail Aydoğan'ın müjdeli haberi telefonla belediye çalışanlarına anında iletmesi ise dikkatlerden kaçmadı. Toplantının ardından Ayvalık Belediyesi kadrolu işçilerinden bazılarının Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in kendilerine verdiği sözü ne pahasına olursa olsun tuttuğunu kaydederek, son derece mutlu olduklarını ifade etmeleri dikkatlerden kaçmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber