'Başarısız ve problemli öğrenciler, bölünmüş ve sorunlu ailelerden geliyor'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2005 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başarısız, uyumsuz ve problemli öğrencilerin yüzde 95'inin bölünmüş ve sorunlu ailelerden geldiği bildirildi.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası'ndan yapılan yazılı açıklamada, sendikaca hazırlanan "4. Eğitim Bileşenleri Araştırma Raporu"na göre, anne ve baba sevgisi ve şefkati ile doyan çocukların hem özgüveninin hem de okul başarısının daha yüksek olduğu ifade edildi.

Anne babanın maddi fedakarlıklarının, çocukların mutlu ve başarılı olması için yeterli gelmediği kaydedilen açıklamada, başarısız, uyumsuz ve problemli öğrencilerin yüzde 95'inin bölünmüş ve sorunlu ailelerden geldiğini bildirildi.

Açıklamada, büyük kentlerdeki okullarda daha yoğun olmakla birlikte, her 23 öğrencinin 1'inde görülen, "okul başarısında düşüş, arkadaş ilişkilerinde sorunlar, sosyalleşmeye karşı ilgisizlik, tahammülsüzlük, her şeye karşı çıkma, agresifleşme, madde kullanma eğilimi, öfke patlamaları" gibi negatif tepkilerin, son yıllarda artış gösteren ayrılık, boşanma, göç, ekonomik zorluklar gibi nedenlerle oluştuğu anlatıldı.

Uzmanların, anne ve babaların negatif etkenleri en aza indirerek, sorunları çocuklara olabildiğince yansıtmaması gerektiğini bildirdiğine dikkat çekilen araştırmada, çocuklarda olabilecek depresyon, stres bozukluğu, tik bozuklukları, konuşma bozuklukları, davranış değişiklikleri ve benzeri durumlar için psikiyatrik yardım alınması gerektiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber