İmralı süreci olumlu sonuçlanmazsa Türkiye kaybeder

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "İmralı süreci olumlu sonuçlanmazsa Türkler, Kürtler ve Türkiye kaybeder" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2013 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Ergin, Dörtyol ilçesinde düzenlenen partisinin Hatay il danışma toplantısında, 2002'den bu yana AK Parti iktidarıyla 10 yılı geride bıraktıklarını belirterek, "10 yılda Türkiye'de ekonomiden, siyasete; eğitimden, sağlık ve demokrasi alanlarında sessiz devrimler yaşandı. iktidara geldiğimizde milli gelirimiz fert başına 3 bin 800 dolardı şimdi ise 10 bin 500 dolara çıkarttık. Merkez Bankası dolar rezervi 27 milyar dolardı şimdi 125 milyar dolarlar civarında bulunuyor" diye konuştu.

Türkiye'nin 60 yılı aşkındır darbeler başta olmak üzere bir çok çeşitli şekillerde güçlenmesinin engellendiğini, 2002 yılından itibaren AK Parti iktidarıyla birlikte gece gündüz demeden bunlarla mücadele ettiklerini ve bu günlere kolay gelmediklerini ifade eden Ergin, "Türkiye yıllardır terörle çeşitli mücadelede bulundu. Ancak uygulanan bilindik eski reçeteler sonuç vermedi. Artık biz gençlerimizin kanı akmasın, analarımız ağlamasın istiyoruz. Terörün bitirilmesi için İmralı ile başlayan görüşmelerde oluşan olumlu süreci en iyi şekilde sonuçlandırmak için akli, vicdanı ve insani adımlar atarak terör belasını ülke gündeminden çıkarmak istiyoruz. Bu süreç olumlu sonuçlanmazsa Türkler de, Kürtler de Türkiye de kaybeder" dedi.

Bakan Ergin, bu çoğrafyayı huzurlu yaşanabilir bir hale getirme gayreti içinde olduklarını, bölgedeki barış için güçlü bir Türkiye'ye ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Toplantıya, AK Parti Hatay milletvekilleri H. Bayram Türkoğlu, Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, AK Parti Hatay İl Başkanı İsmail Kimyeci, Antakya Belediye Başkanı Lütfi Savaş da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber