Sınırda 3 kilometrelik tır kuyruğu

Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'nda Suriye'ye gönderilmek üzere aktarma yapılacak yardım malzemeleri ile çimento taşıyan TIR'lar 3 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2013 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sınırda 3 kilometrelik tır kuyruğu

Suriye'de iç kargaşanın 23'üncü ayını girmesine rağmen ülkedeki çatışmalar her geçen gün şiddetini arttırıyor. Türkiye'de çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından gönderilen yardım konvoylarını taşıyan kamyon ve TIR'lar ile ticaret amaçlı yüklenen çimento başta olmak üzere temel ihtiyaç malzemelerini taşıyan kamyon ve TIR'lar nedeniyle sınırda 3 kilometrelik kuyruk oluştu. Pazar günü olması nedeniyle yardım TIR'ları hariç ticaret amaçlı yük taşıyan TIR'lar gümrük sahasına alınmadığı bildirildi. Ticari yük taşıyan kamyon ve TIR'ların yarın sabah Öncüpınar Gümrük Sahasına alınacağı öğrenildi. Yardım malzemeleri ile ticari amaçlı malzemelerin Öncüpınar Gümrük sahasında Suriyeli araçlara aktarma yapılarak Suriye'ye gittiği öğrenildi.

Öte yandan, Halep ve çevresinde yaşayan vatandaşlar, yıkılan evlerine yapmak için çimentoları Türkiye'den temin ediyor. TIR ve kamyonları doldurulan çimentolar, Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı gümrük sahasına getiriliyor. Burada Suriye plakalı TIR'lara aktarılan çimentolar Halep ve çevresine götürülüyor. Suriyeli işadamlarının Türkiye'den temin ettikleri çimentoları ülkelerine götürerek sattıkları öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber