WiMax, interneti daha geniş bir alana yayıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2005 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kablosuz interneti geniş alanlara yaymak üzere geliştirilen WiMax teknolojisi, internet tutkunlarının yeni gözdesi olmaya aday...

WiMax, özellikle kablolu internet erişim imkanı bulunmayan alanlarda baz istasyonları aracılığı ile isteyenleri yüksek hızda internete ulaştıracak.

Telekomünikasyon Kurumu, Türkiye'de henüz test aşamasında olan bu teknolojiyle hizmet verecek firmalar için lisanslama çalışmalarını gelecek yılın sonuna yetiştirmeye çalışıyor.

Telekomünikasyon Kurumu Lisans ve Sözleşmeler Dairesi Başkanı Müminhan Bilgin, WiMax teknolojinin ana fonksiyonunun, geniş bant internet erişimine olanak sağlamak olduğunu belirtti.

Geniş bant erişiminde şu anda Wi-Fi ve WiMax olmak üzere iki teknoloji kullanıldığını anımsatan Bilgin, Wi-Fi daha kısa mesafede kablosuz internet imkanı sağlarken, WiMax teknolojisinin baz istasyonları aracılığı ile geniş kitlelere erişim fırsatı sunduğunu kaydetti.

Geniş bantta en ideal çözümleri sunabilen WiMax teknolojisinin, henüz gelişimini tamamlamadığını vurgulayan Bilgin, bu teknolojide baz istasyonları kurularak 4-5 kilometrelik alanda bilgisayara takılan aparatlarla kablosuz internete erişilebildiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber