Menderes nehrinin doğduğu mağara inceleniyor

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesine gelen çeşitli üniversitelerin öğretim görevlileri Tarihi Suçıkan Parkındaki mağaraların haritasını çizerek, çeşitli incelemelerde bulundular

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2013 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Menderes nehrinin doğduğu mağara inceleniyor

Pamukkale Jeoloji Mühendisliği Bölümünden Uzman Mehmet Oruç Baykara, İzmir Mağara Araştırma Derneği Başkanı Maden Mühendisi Onur Gora, 9 Eylül Üniversitesi Mağara Araştırma Kulübü Başkanı Ali Özcan Diken ve altı kişilik mağara inceleme gurubu Dinar'da bulunan Tarihi Suçıkan Parktaki mağarada incelemelerde bulundu. Mağaranın haritasını çizen ekip, mağaradaki sarkıt, dikit, su, göl ve yarasa nüfusunu inceleyecekler.

Hafta sonu

Suçıkan Park'taki kurdukları çadırlara konaklayan mağara inceleme ekipleri, çıkarttıkları bilgileri Dinar Belediyesi ve Maden Teknik Arama (MTA) ile de paylaşacaklarını söyledi. Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Bölümünden Mehmet Oruç Baykara Dinar'da bulunan mağaraların haritalarını çizeceklerini belirterek "Mağaralardaki sarkıtları ve dikitleri de inceleyeceğiz. Büyük Menderes suyunun doğduğu yer bu bölge olduğu için su durumuna da bakıp, mağara içinden kamera kayıtları ve fotoğraflar çekeceğiz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber