Yüksekova'da bir ev çöktü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Yeşiltaş köyünde damında biriken kardan dolayı çöken evde kimsenin bulunmaması büyük bir faciayı önledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2013 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yüksekova'da bir ev çöktü

İlçe merkezine 45 kilometre mesafede bulunan Yeşiltaş köyünde yoğun kar yağışı ve sonrasında yaşanan çığ olayları hayatı olumsuz etkiliyor. Yeşiltaş köyünün Kanalcık Mahallesi'nde 9 çocuk babası Mehmet Selim Kameri'ye ait ev, damında biriken karlar nedeniyle çöktü. Olayda evde kimsenin olmaması olası can kaybının yaşanmamasını sağladı. Çökme sonucu kullanılamaz hale gelen evde köylüler enkaz altında kalan bazı eşyaları çıkardı.

Konuyla ilgili gazetecilere bilgi veren köy muhtarı Sami Kartal, çığ tehlikesi nedeniyle çöken evle beraber 3 evin bir gün önce tahliye edildiğini söyledi. Köyde çok fazla kar yağdığına dikkat çeken Kartal, "Tahliye edilen evin bir odasında 30 arı kovanı vardı. Bu bal arıları zarar gördü. Bunun yanında bazı ev eşyaları da enkaz altında kaldı. Köylüler olarak enkaz altında kalan eşyaları çıkardık. Fakat ev kullanılamaz hale geldi. Bu evlerin bulunduğu yer çığ bölgesidir. Bu nedenle kar yağışının fazla olduğu günlerde evler boşaltılıyor. Bir gün önce evin sahibi evini boşalttı, o yüzden şükür herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Eğer boşaltmasaydı can kaybı yaşanabilirdi" dedi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber