Öğrencilerden Türkiye'nin 'AB imajına' katkı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2005 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara, 2006 yılının ilk günlerinde yapılmasına karar verilen "Eğitimde İyi Örnekler Konferansı"na hazırlanıyor. 81 ilden projeleriyle katılacak olan öğrenciler, Türkiye'nin AB nezrindeki imajına katkıda bulunarak, eğitimde aldığı mesafeyi ortaya koyacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yıl Ankara'da gerçekleştirilen 1. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı'nın bu yıl 2.'sine hazırlanıyor. Eğitim çevrelerinde ve Bakanlık birimlerince ilgiyle karşılanması sonrasında konferansın bu yıl da düzenlenmesine karar verildi. Bakanlık, "2. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı", Küreselleşme ve Avrupa Birliği Sürecinde Dış Kaynaklı Uygulanmış veya Kabul Edilmiş Projeler alanında yapılmasını uygun görerek, 2006 yılında da yapılmasını uygun gördü. 81 ilde proje çalışmalarıyla ilgili hazırlıkların başlatılmasını bir süre önce isteyen MEB Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, yapılacak olan Eğitimde İyi Örnekler Konferansı'nın öğretmen ve öğrencilerin, Avrupa Birliği (AB) eğitim programlarına daha etkin katılımını sağlayacağının düşünülmekte olduğunu, yayınladığı bir genelgeyle öğretmenlere duyurdu.

Ayrıca, AB'ye tam üyelik sürecinde büyük bir ivme kazanmış olan Türkiye'nin bu süreçte olumlu bir imajının oluşmasına ve Türkiye'nin AB üyesi ülkelerin kültürel ve sosyal yönden yakınlaşmasına da katkı sağlayacağı belirtilen konferansa her ildeki resmi ve özel okullarla tüm eğitim kurumlarının da katılabileceğini belirtildi. Genelgeye göre her il dış kaynak (AB Hibesi, Ulusal Ajans gibi) desteği sağlamış tüm projeleri Milli Eğitim Müdürlükleri'nde toplayacak ve belirtilen bir formata uygun şekilde proje listesi hazırlayacak

İllerdeki Proje Yürütme Kurulları, toplanan projelerden proje seçme kılavuzundaki seçim ölçütlerine göre en iyilerini seçecek ve her proje için değerlendirme formunu doldurarak İl Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla Bakanlığa gönderecek. Proje Yürütme Kurulu Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Konya, Eskişehir, Bursa, Gaziantep illerindeki en iyi 8 projeyi, diğer illerde ise o ildeki en iyi 3 projeyi belirleyecek. Ankara'da bir araya getirilecek olan projeler, bir anlamda Türk gençliğince görücüye çıkartılarak, eğitimde alınan mesafe masaya yatırılmış olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber