10'uncu İnternet Konferansı İstanbul'da

Haber Giriş : 04 Aralık 2005 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10'uncu İnternet Konferansı, 9 - 11 aralık tarihleri arasında İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek. İnternet Teknolojileri Derneği (INETD) tarafından düzenlenen konferansta, sektördeki sorunlar masaya yatırılacak.

INETD Başkanı ve Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Akgül, Türkiye'de internet konferansı düzenleme fikriyle konunun taraflarını bir masada toplamak üzere ilk kez 1995 yılında Bilkent Üniversitesi'nde gerçekleştirildiğini anımsattı.

Geçtiğimiz yıl yapılamayan konferansın, bu yıl Bahçeşehir Üniversitesi'nin işbirliğinde düzenleneceğini ifade eden Akgül, konferansların başından bu yana Türkiye internet kamuoyunun yıllık buluşma noktası olma hedefiyle organize edildiğini söyledi.

Konferansların, internet sektörünün sorunlarının tartışılarak çözüm arandığı bir platform olma çabasıyla uzmanlar, internet servis sağlayıcıları, telekom operatörleri, internet ve bilişim şirketleri, yöneticiler ile siyasetçilerin katılımıyla yapıldığını ifade eden Akgül, interneti en az sanayi devrimi kadar önemsediklerini vurguladı.

İnternet gazeteciliğine 'üvey evlat' muamelesi

Akgül, internet gazeteciliğinin 'üvey evlat muamelesi görmesi' ve yaşadığı sıkıntılar ile hukuksal sorunların bu oturumda tartışılacağını bildirdi.

Mustafa Akgül konferansta, elektronik imza, telekomda serbestleşme, İnternet Alan Adı Sistemi, Bilgi Toplumu Stratejisi ve e-devlet uygulamaları konularının 40 oturum, 8 panel, 15 seminer ve 17 bildiri oturumu ile değerlendirileceğini ifade etti.

Bilgi toplumu olabilmek için internetin olmazsa olmaz bir ön koşul niteliği taşıdığını, bu nedenle bireyleri bu temelde yeniden örgütlemek gerektiğini anlatan Akgül, ''konferans sayesinde ülkemizin internet ve bilgi toplumu konularındaki durumunun ülkenin gündemine girmesini ve enine boyuna tartışılmasını arzuluyoruz'' dedi.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber