6 yıldır karanlıkta yaşıyorlar

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, 65 yaşındaki Mürşide Sayın, maddi imkansızlıklar nedeniyle birikmiş 1000 lira faturayı ödeyemediği için elektrikleri kesildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Şubat 2013 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
6 yıldır karanlıkta yaşıyorlar

Nazilli'ye bağlı 2 kilometre mesafedeki Bozyurt Köyü'nde yaşayan iki çocuk annesi Mürşide Sayın, 6 yıl önce berber eşi İbrahim Sayın'ı kaybetti. Eşinin ölümünü ardından yalnız kalan Sayın, 50 metrekarelik evinde, hasta olan gelini Hediye Sayın'ın babaocağına dönmesi, oğlunun da başka yere gitmesi üzerine torunları Özlem (15) ve Arzu Sayın'ı (17) yanına alarak birlikte yaşamaya başladı. Hiçbir geliri olmayan Sayın, biri işsiz diğeri ise Nazilli Belediyesi'nde asgari ücretle çalışan oğullarından destek göremeyince sıkıntı yaşamaya başladı.

6 YILDIR ELEKTRİKLERİ KESİK

Komşularının yardımlarıyla geçimini sürdüren Mürşide Sayın'ın birikmiş 1000 lira fatura borcu nedeniyle elektriği kesildi. 6 yıldır mum ışığında yaşayan Mürşide Sayın, gurur nedeniyle ne kaymakamlık ne de köylüsü olan Ak Parti Aydın Milletveki Ali Gültekin Kılınç'tan yardım isteyemedi. Torunlarından Arzu'nun zaman zaman bir incir işleme fabrikasında çalışarak üç beş kuruş kazandığını belirten Mürşide Sayın, "Bu para da neye yetecek. Ancak, zorunlu ufak tefek ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Muhtarlığa ait suyu kullandığımız için para ödemiyorum. Temizliğimi gündüz aydınlıkta yapıyorum. Yağmurlu havalarda çatısı akan odunluktan bozma mutfağımda bir piknik tüpü üzerinde bir elimde mum ile yemeklerimi pişiriyorum. Çamaşırlarımı ise avluda ocakta kaynattığım suyla elde yıkıyorum. Akşamları ise vakit geçirecek bir şey olmadığı için erkenden yatırıyoruz" dedi.

OKULU BIRAKTILAR

Babaanneleriyle yaşayan Özlem ve Arzu Sayın ise ortaokuldan sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle okulu bırakmak zorunda kaldı. İki kardeşten Arzu, liseyi dışardan bitirmeye çalışıyor. İki kardeşten Arzu Sayın, "Evde elektrik olmadığı için ne çamaşır ne bulaşık makinesi de televizyonumuz var. Sevdiğimiz dizi olduğunda komşuların evine gidip, izliyoruz" dedi.

Bozyurt Köyü Muhtar Azası Faik Yetişkin de Mürşide Sayın ve iki torunun perişan halde olduklarını belirterek, "Yardıma muhtaçlar. Köylüler elinden geldiğince yardım ediyor. Muhtarlık olarak kullandıkları suyu karşılıyoruz" diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber