Tek taş cinayetinde karar ağırlaştırılmış müebbet

Antalya'nın Alanya ilçesinde garson olarak çalışan Niyazi Uygun'u Alanya-Gazipaşa karayolunun 10'uncu kilometresinde pompalı tüfekle vurarak öldüren ve üzerinden çıkan bin lirayı ise gasp eden iki zanlı, 43'er yıl ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldılar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2013 21:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tek taş cinayetinde karar ağırlaştırılmış müebbet

Antalya'nın Alanya ilçesinde garson olarak çalışan Niyazi Uygun'u Alanya-Gazipaşa karayolunun 10'uncu kilometresinde pompalı tüfekle vurarak öldüren ve üzerinden çıkan bin lirayı ise gasp eden iki zanlı, 43'er yıl ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldılar.

Edinilen bilgiye göre karar duruşması, Alanya Adliyesi 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuklu olarak yargılanmalarına devam edilen Halil Ö. ve Muzaffer D. jandarma eşliğinde duruşma salonuna getirildiler. Niyazi Uygun'un motosikletiyle karşıdan gelirken selektör yaptığını, bu yüzden tartıştıklarını, kavganın büyümesi üzerine öldürdüklerini, Uygun'u öldürdükten sonra ise cüzdanının içinden çıkan bin liranın 500 lirasını aldığını belirterek, "Bu parayla tek taş yüzük aldım ve yılbaşında nişanlıma verdim" dediği öğrenilen Halil Ö. ile kendi payına düşen parayla borçlarını ödediğini söyleyen Muzaffer D. mahkeme tarafından "Kasten Adam Öldürmek ve Yağma" suçlarından ayrı ayrı 43'er yıl ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldılar. Zanlılar tutuklu bulundukları Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildiler.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Alanya'da restoranda garson olarak çalışan 35 yaşındaki Niyazi Uygun, 28 Aralık 2011'de Gazipaşa ilçesindeki evine gitmek için 07 NCV 28 plakalı motosikletiyle yola çıkmış, Uygun, saat 03.00 sıralarında Alanya-Gazipaşa Karayolu'nun 10'uncu kilometresinde pompalı tüfekle vurularak öldürülmüştü. Niyazi Uygun'un eve gelmemesi üzerine eşi Ayşe Uygun, saat 04.30 sıralarında Alanya'daki yakınlarına haber vermiş, yol boyunca Uygun'u arayanlar, Aydap mevkiinde cesedini bulmuşlardı. Jandarma ekipleri, yaptıkları incelemede Uygun'a av tüfeğiyle 2 el ateş edildiğini tespit etmiş, cinayet ile ilgili soruşturma başlatan jandarma, olayın meydana geldiği bölgedeki baz istasyonuna kaydı düşen bin cep telefonu sinyalini inceledikten sonra, telefon sinyali tespit edilen 2 şüphelinin yaptıkları konuşmalarda cinayete ilişkin pişmanlıklarını paylaştıklarını belirlemişti. Delillerin toplanmasının ardından harekete geçen jandarma, olaydan 146 gün sonra cinayet şüphelileri Halil Ö.'yü Kemer ilçesinde komi olarak çalıştığı otelde, Muzaffer D.'yi ise Alanya'da kaldığı evde gözaltına almıştı.

İTİRAFLARI KAN DONDURDU

Halil Ö. ve Muzaffer D. cinayeti itiraf etmiş, Halil Ö. ifadesinde, Niyazi Uygun'un motosikletiyle karşıdan gelirken selektör yaptığını, bu yüzden tartıştıklarını, kavganın büyümesi üzerine öldürdüklerini söylerken, Uygun'u öldürdükten sonra cüzdanını aldıklarını, içinden çıkan bin liranın 500 lirasını aldığını belirten Halil Ö., "Bu parayla tek taş yüzük aldım ve yılbaşında nişanlıma verdim" demişti. Uygun'u av tüfeğiyle öldürdüğünü itiraf eden diğer şüpheli Muzaffer D. ise kendi payına düşen parayla borçlarını ödediğini söylemişti. İki zanlı jandarmadaki sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber