Rektörün odasına demir parmaklık

Haber Giriş : 05 Aralık 2005 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yücel Aşkın'ın kaldığı hastanenin ikinci katındaki yoğun bakım odası, pencerelerine demir parmaklık takılıp korumaya alındı

HAKKINDAKİ iddialar sebebiyle tutuklanarak Van M Tipi Cezaevi'ne konulan ancak sağlık sorunları nedeniyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Rektör Yücel Aşkın'ın odasının pencerelerine demir parmaklık takıldı. Araştırma Hastanesi yetkilileri, cezaevi şartlarının aynısının hastanede de uygulandığını belirterek, Rektör Aşkın'ın kaçmaması için jandarma tarafından parmaklıkların takıldığını ifade etti.

Hakkari ile Şemdinli ve Yüksekova ilçelerindeki 3 günlük incelemelerinin ardından dün Van'a giden Yurttaşlar Heyeti adına İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Gencay Gürsoy ile eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde yatan Rektör Aşkın'ı ziyaret etti.

30 kişiden oluşan heyet adına Rektör Aşkın'ı ziyaret eden İTO Başkanı Gürsoy ile Ercan Karakaş, yarım saat süren görüşmeden sonra çıkışta gazetecilere açıklama yaptı.

Sağlığı kötü

Rektör Aşkın'ın yoğun bakımdan çıkmasına müsaade olmadığı için çok kısa bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Gürsoy, kendisinin bir hekim olarak Rektör Aşkın'ı ziyaret ettiğini kaydetti.

Gürsoy, sağlık durumu yoğun bakımda kalmayı zorunlu kılacak kadar kötü olan Aşkın'ın yasal sürecinin biran önce iyi bir şekilde sonuçlanmasını ümit ettiklerini vurgularken, Aşkın'ın psikolojik durumu hakkında bilgi vermenin kendilerine düşmediğini ifade etti. Gürsoy, gazetecilerin ?Rektör Aşkın'ın durumu endişe verici mi? şeklindeki ısrarlı soruları karşısında ?Yoğun bakımda yatan bir hastanın sağlık durumu endişeyi yeteri kadar ifade ediyor? cevabını verdi. Gürsoy, Rektör Aşkın ile yaptıkları görüşmede neler konuştuklarıyla ilgili bir açıklama yapmadı.

?Olayların takipçisiyiz'

Öğretim üyeleri, sivil toplum örgütü yöneticileri ve gazetecilerden oluşan Yurttaşlar Heyeti adına basın toplantısı düzenleyen Gürsoy, ?Yerel yöneticilerle temas halindeyim. Yaşanan olayları dinledik. Ümit ediyoruz ki Şemdinli olayları açığa çıkacaktır? dedi.

Olayların sonuna kadar takip edilmesi gerektiğini bildiren Gürsoy, öncelikle vatandaşları sağduyulu ve sabırlı davranmaya çağırdı. Gürsoy, ?Ucu nereye dayanırsa dayansın, Başbakan'ın dediği gibi (ucu nereye dokunursa dokunsun) olaylar takip edilecek. Biz de bunun takipçisi olacağız. Türkiye'nin barışa ihtiyacı var. Kardeşliğe ihtiyacı var. Umuyorum ki önümüzdeki günler ciddi adımların atılabilmesine imkan sağlayabilecek. Sabır lazım, sağduyu lazım. Israrla olayların takip edilmesi lazım? diye konuştu.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber