Kan davası cinayetinde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis

Elazığ'ın Maden ilçesi yakınlarında taksici Yavuz Bilmez'in kan davası nedeniyle öldürülmesi olayı ile ilgili davayı karara bağlayan mahkeme, 3 sanığa ağırlaştırılmış ömür boyu, 2 sanığa ise ömür boyu hapis cezası verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2013 22:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kan davası cinayetinde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis

Elazığ'ın Maden ilçesi Tekevler köyü Karataş mevkiinde 28 Ağustos 2010 günü öldürülen taksici Yavuz Bilmez cinayetinin duruşması karara bağlandı. Elazığ 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Özcan Ekiz, Abdülcebbar Balyan, Münir Koç, Gökhan Derin, Keziban Yüce ve Nurettin Ekiz ile tutuksuz sanık Hüsamettin Balyen ve avukatları katıldı. Tutuksuz sanıklardan Bekir Doğan duruşmaya katılmadı. 'Kasten öldürme, suçu bildirmeme, tasarlayarak öldürme' suçlarından açılan davanın karar duruşmasında söz verilen sanık avukatları, müvekkillerinin lehine olan tüm yasa maddelerinin uygulanmasını istedi. Daha sonra son sözleri sorulan sanıklar, suçsuz olduklarını savunarak beraatlerini talep etti. Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme, daha sonra kararını açıkladı.

Mahkeme, sanıklardan Hüsamettin Balyen ve Bekir Doğan'ın beraatine karar verdi. Sanıklar Abdülcebbar Balyen'in 'Kan gütme saikiyle tasarlayarak insan öldürmeye azmettirmek' suçundan, Keziban Yüce, Özcan Ekiz, Gökhan Derin ve Münir Koç'un ise 'Tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Sanıklardan Keziban Yüce ve Özcan Ekiz'in cezaları, 'duruşmadaki iyi halleri' nedeniyle ömür boyu hapse çevrildi. Mahkeme, 'Tasarlayarak adam öldürmeye yardım etmek' suçundan sanıklardan Nurettin Ekiz'i de ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ile cezalandırdı. Ekiz'in suçunun yardım niteliğinde olduğunu gözeten mahkeme, cezasını 15 yıl hapis cezasına çevirdi.

TAKSİCİ CİNAYETİ KAN DAVASI ÇIKTI

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde oturan taksi şoförü Yavuz Bilmez (39), 28 Ağustos 2010 günü Diyarbakır- Elazığ karayolunun 58'inci kilometresinde 21 SZ 237 plakalı aracının içinde ölü bulundu. Yoldan geçen vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, Yavuz Bilmez'in aracın içinde başından tabancayla vurularak öldürüldüğünü belirledi. Yapılan araştırmada Bilmez'in üzerindeki para ve cep telefonunun alınmadığı görülünce güvenlik güçleri soruşturmayı genişletti. Soruşturma sırasında, taksici Yavuz Bilmez'in Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 2 yıl önce uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Yeniköy Muhtarı Hüseyin Balyen cinayetinden ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Mahmut Bilmez'in amcası olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine Elazığ 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, olayın kan davası olup olmadığının tespiti için Diyarbakır 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nden 2 yıl önce öldürülen Yeniköy Muhtarı Hüseyin Balyen cinayetinin dosyasını getirterek inceledi. Yapılan inceleme sonucunda taksici Yavuz Bilmez'in öldürülmesi davası 'Kan gütme saikiyle tasarlayarak insan öldürme" kapsamında değerlendirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber