AK Parti, MHP Genel Başkan Yardımcısı'ndan tazminat kazandı

MHP Genel Başkanı Yardımcısı Semih Yalçın, AK Parti tüzel kişiliğine saldırıda bulunduğu gerekçesiyle hakkında açılan davada, 3 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2013 13:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, AK Parti'nin avukatı Burhanettin Sevencan ile Yalçın'ın avukatı Ertan Demirezen katıldı.

Avukat Sevencan, Yalçın'ın, AK Parti'nin kişilik haklarına saldırıda bulduğu gerekçesiyle cezalandırılmasını istedi.

Demirezen de müvekkilinin, partinin kişilik haklarına saldırıda bulunmadığını, açıklamalarının eleştiri amaçlı olduğunu savunarak, davanın reddini talep etti.

Davayı kısmen kabul eden Hakim Selim Sarıkaya, Semih Yalçın'ın, AK Parti'ye 3 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Dava dilekçesinde, Yalçın'ın, 3 Mart 2012'de yaptığı yazılı basın açıklamasındaki, ''Erzurum Kongresi'nin yapılmaması için Mustafa Kemal Paşa'yı tehdit eden İngiliz Albay Rawlinson'un bugünkü uzantıları, AKP'yi iktidarda tutmaktadır. Destekçi ve yandaş ekibiyle birlikte AKP, MHP'yi ve Türk milliyetçilerini sindirmek için devletin imkanlarını kullanarak, tehdit, şantaj, zor kullanma ve hürriyeti kısıtlama gibi her türlü gayrimeşru vasıtaya başvurmuş ve başvurmaktadır'' ifadelerine yer verilmiş ve bu sözleri nedeniyle Yalçın'dan 10 bin lira manevi tazminat talep edilmişti.

Muhabir: Mehmet Tosun

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber