Trabzon'da işten çıkartılan işci eyleminde yine arbede çıktı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yılbaşında işten çıkarılan 68 taşeron işçinin hastane önündeki eyleminde yine arbede çıktı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Şubat 2013 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trabzon'da işten çıkartılan işci eyleminde yine arbede çıktı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yılbaşında işten çıkarılan 68 taşeron işçinin hastane önündeki eyleminde yine arbede çıktı.

İşlerine son verilen işçilerin bir bölümü hastane Acil Servisi önündeki eylemi sürdürürken, oluşturdukları çadır Özel Güvenlik Görevlileri'nce kaldırılmak istendi. Buna tepki gösteren eylemci işçiler ile güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı. Tartışma büyüdü, taraflar birbirlerine saldırdı. Yaşanan arbede güvenlik görevlilerinin çadırı yıkması ile son buldu. KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Trabzon Şube Başkanı Ümit Pamuk, hastane yönetimini sorumlu tuttu. Güvenlik amiriyle üniversite yönetimine haber yolladıklarını söyleyen Pamuk, şöyle dedi:

"Sendikalar olarak biz çekilelim, işçi arkadaşlarımızı bırakalım. Onlar direnişlerine devam etsinler dedik. Ancak hastane yönetimi bu konuda asla uzlaşmıyor. Tüm uzlaşma tekliflerimizi ilettik ancak karşılığında Baskı ve zulüm gördük. Çadıra müdahale edeceklerse biz de direneceğiz."

Pamuk, hastane önündeki direnişin yasal mücadelesini başlatacaklarını bildirirken işçiler daha sonra Acil Servis önüne tekrar çadır kurarak eylemlerini sürdürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber